Echipamente birou

Cum alegi cel mai bun laminator pentru birou

Cuprins

Cum alegi un laminator de birou bun? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă laminatorul de birou potrivit pentru tine? Citește articolul nostru și alege în cunoștință de cauză.

Cel mai bun laminator de birouÎn cazul imprimării unor fotografii sau al unor documente foarte importante, laminatorul de birou este dispozitivul care le păstrează intacte, indiferent de condițiile în care sunt păstrate.

Dacă până acum fotografiile se deteriorau dacă erau depozitate mai mult timp într-o cutie sau chiar într-un dosar, dacă documentele nu mai puteau fi utilizate de la primele picături de cafea vărsate pe ele, acum, grație laminatoarelor de birou și al funcțiilor acestora, colile sunt protejate atât de factori mecanici cât și de razele UV, de lichide și de alte pericole, cu excepția focului.

Laminatorul de birou este un dispozitiv care poate fi utilizat la o gamă foarte largă de aplicații, necesită minimă mentenanță, este ușor de utilizat și conferă impermeabilitate oricărei coli. Știi și tu cât de sensibilă și ușor deteriorabilă poate fi hârtia și de câte ori ai fost pus în situația neplăcută de a imprima din nou pagina pentru că s-a deteriorat dintr-un motiv sau altul. Acum ai o soluţie!

Dacă vrei să îți protejezi cât mai bine documentele, actele, pozele, lucrările de artă, cumpără un laminator pentru birou care va acoperi cu o peliculă transparentă cele mai importante documente pe care nu le poți supune unor riscuri.

De ce să alegi un laminator de birou

Utilizând un laminator de birou vei scăpa de grija protejării documentelor și te vei concentra asupra depozitării acestora. Un laminator de birou este o investiție foarte bună dacă vrei să îţi protejezi actele sau  fotografiile de substanțe chimice și de lichide, dacă nu vrei să le îndoi sau să le rupi sau dacă ai o afacere ce implică și servicii de papetărie, xerox și birotică.

Cum alegi cel mai bun laminator de birou

În funcție de tipul său

Pe piață sunt numeroase modele, de la laminatoare la cald până la laminatoare la rece. Laminatoarele la cald funcționează la temperaturi foarte ridicate, aplicând un adeziv de pe foliile de plastic sau din cartușiere, topindu-l pentru a proteja hârtia. Acesta este un procedeu permanent sau semi-permanent de protejare a documentelor, iar rezultatul va spectaculos.

Laminator fotografii si documenteLaminatorul cu presare la rece este, în general, mult mai costisitor și recomandat deoarece implică un procedeu de lucru foarte simplu, realizabil chiar fără aparat. Laminatorul presează, cu ajutorul unor role speciale, hârtia și foliile, astfel că interiorul să devină vidat, fără a apărea bule de aer.  Reprezintă cea mai bună achiziție pentru suprafețe mai mari de hârtie, protejând în mod temporar documentele, fotografiile, afișele sau hărțile.

Consumabile

În funcție de modelul de aparat de laminat ales, vei descoperi două tipuri de consumabile, cele cu cartușieră sau cu folie de hârtie. Laminatorul cu rolă de folie este ideal pentru o utilizare frecventă, mai ales pentru imagini de mari dimensiuni, însă este și foarte costisitor. Laminatorul cu cartușieră, pe de altă parte, este ideal dacă ești un utilizator convențional, având un cost de achiziție și de întreținere redus.

Randament

Şi acesta reprezintă un alt aspect foarte important în luarea unei decizii corecte de achiziționare a unui astfel de dispozitiv. Pe piață sunt modele de laminatoare low-duty, profesionale, semi-profesionale și chiar industriale.

Dacă îţi este necesar un laminator pentru biroul de acasă, alege un low duty. Dacă te interesează unul cu care să poți lamina până la 20 de documente zilnic, alege unul semi-profesional. Dacă ai o companie mare, cu necesități de laminare ridicate, orientează-te către un modl profesional.

Dimensiuni

Dimensiunile laminatorului reprezintă un alt criteriu important de selecție a produsului pe care urmează să îl folosești o perioadă îndelungată. Nu poți cumpăra un laminator foarte mare, dacă ai un birou foarte mic, de exemplu.

Formatul colilor de hârtie de laminat

Ține cont și de dimensiunile colilor pe care va putea să le lamineze. Spre exemplu, un aparat cu dimensiunea A3 nu va putea lamina o coală A2, însă va lamina cu ușurință A4 sau A5. Acest criteriu poate face referire nu numai la dimensiunile laminatorului sau ale colii de hârtie, ci și la grosimea hârtiei pe care vrei să o laminezi.

Fii atent și la acest lucru pentru că unele aparate îți vor permite să laminezi numai foi de hârtie subțiri, în vreme ce altele permit laminarea hârtiei cartonate, mai groasă. Un aparat de laminare profesional, de exemplu, va plastifia orice fișă a cărei grosime este cuprinsă între 75 și 250 microni.

Funcții suplimentare

Laminator birou multifunctionalAcestea pot include protecția sporită atunci când laminatorul este utilizat, mai ales când este vorba despre documente foarte importante la care nu trebuie să dai greș. Laminatorul nu trebuie să se supraîncălzească, nu trebuie să blocheze hârtia în aparat pentru a o deteriora.

Ar fi bine să aibă și un semnalizator optic sau sonor care să indice utilizatorului atunci când este gata de lucru – când a atins pragul termic optim.

Perioada de încălzire a laminatorului contează foarte mult în decizia pe care o vei lua

Pentru laminatoarele la cald, această funcție este deosebit de importantă, cu atât mai mult că nu întotdeauna ai timp să aştepţi 20 de minute până ce se atinge temperatura optimă. În cazul aparatelor bune, perioada de încălzire variază de la 5 la 15 minute.

Producători și garanție

Brandul laminatorului este la fel ca și în cazul celorlalte aparate de birou, foarte important. Alege un brand cunoscut, precum Leitz, Fellowes, Monolith, Peach, Peak sau Swordfish.

Nu te lăsa atras de un produs care costă foarte puțin. Este posibil ca prețul să nu fie cel mai bun criteriu de achiziționare. Raportul calitate-preț trebuie să fie foarte bine stabilit și corect.

Nu în ultimul rând, garanția laminatorului de birou trebuie să fie decentă, de minim 24 de luni.

În concluzie, dacă doreşti să îți utilezi biroul de acasă sau de la serviciu cu un laminator, trebuie doar să ții cont de criteriile mai sus menționate. Laminatorul este rezulatul avansării tehnologiei din ultimii ani, un aparat care îmbracă foile de hârtie într-o peliculă fină de plastic, ocrotindu-le astfel de toți factorii externi care le pot deteriora.

Creșterea durabilității foilor imprimate, fie ele fotografii sau documente, reprezintă cel mai important avantaj al achiziționării unui astfel de dispozitiv.

Recomandări laminatoare de birou

Analizând oferta existentă, părerile cumpărătorilor și sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de laminatoare de birou care oferă un raport calitate/preț cât mai bun.

1. Aparat de laminat format A3 UNITEC FGK 320

Aparat de laminat format A3 UNITEC FGK 320Aparatul de laminat format A3 UNITEC FGK 320 lamineaza la cald si la rece foliile in plic, format desktop A3, carcasa metalica.
Latimea maxima de laminare 320 mm  – format maxim de lucru A3.
Buton reglare temperatura – 4 role presoare pentru rezultate optime.
Folii acceptate 60-250 microni – Grosime maxima acceptata 1 mm.
Viteza de laminare fixa 500 mm/min –  Timp de incalzire 3-5 minute.
Motor cu tractiune in dublu sens (inainte -inapoi).

Vezi detalii si pret

2. Aparat de laminat A4+ DOWELL DWL-4CF

Aparat de laminat A4+ DOWELL DWL-4CFAparatul de laminat format A4+ DOWELL DWL-4CF, lamineaza documente la cald si la rece.
Carcasa din plastic si mecanisme interioare din metal.
Latimea maxima de laminare 245 mm  – Format maxim de lucru A4+.
Buton reglare temperatura de lucru –  4 role presoare pentru rezultate optime.
Folii de laminat acceptate 60-175 microni  – Grosime maxima acceptata 0.8 mm.
Viteza de laminare fixa 350 mm/min –  Timp de incalzire 3-5 minute.

Vezi detalii si pret

3. Aparat de laminat A4 DOWELL DWL-438

Aparat de laminat A4 DOWELL DWL-438Este un nou model de laminator, cu carcasa din plastic si design patentat, conceput pentru utilizare in activitati personale de birou si secretariat, activitati hobby acasa, cu un volum mediu de lucru si viteza fixa de laminare.
Lamineaza cu folii de laminat de tip plic cu formatul maxim A4, avand sistem de eliberare a rolelor pentru inlaturarea situatiilor accidentale de blocaj de hartie.
Are un sistem de laminare cu 2 role din silicon si un design placut si inovator potrivit pentru utilizare in activitati gen SOHO.

Vezi detalii si pret

4. Aparat de laminat A4 DOWELL DWL-418

Aparat de laminat A4 DOWELL DWL-418Latimea maxima de laminare 245 mm – Format de lucru A4.
Temperatura fixa de lucru, ~110 grade Celsiul si indicator luminos pentru atingerea temperaturii.
2 role presoare din silicon – Folii acceptate 80-125 microni.
Viteza de laminare fixa 300 mm/min – Timp de incalzire 4-6 minute.
Sistem de desfacere a rolelor pentru inlaturarea cazurilor accidentale de blocaje hartie (paperjam).

Vezi detalii si pret

5. Aparat de laminat A4 Esperanza Infinity

Aparat de laminat A4 Esperanza Infinity

Protejeaza documentele importante, fotografii, schite si desente pentru o lunga perioada de timp cu ajutorul aparatului de laminat Esperanza Infinity.
Laminatorul poate lamina documente la cald si la rece.
Cu design modern si compact este usor de asortat cu celelalte dispozitive si obiecte din birou.
Format documente suportate A4 – Latimea maxima de laminare 245 mm.
Timp de incalzire aprox. 5 minute – Viteza de laminare 250mm /minut.
Indicator LED pornit si pregatit – Parghie pentru evacuarea documentelor blocate.

Vezi detalii si pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button