Accesorii mobile

Cum alegi un acumulator extern de calitate

Cuprins

Care este cel mai bun acumulator extern? Cum alegi o baterie externa de calitate pentru telefon sau tableta?

Cel mai bun acumulator externIn ziua de azi aproape toata lumea are un smartphone pe care nu il foloseste doar pe post de telefon mobil. Ne conectam la internet, citim presa online, citim e-books, ne jucam, facem filmulete si fotografii, chiar avem si o agenda de planificari online. Ce sa mai vorbim, astazi smartphone-ul inlocuieste multe lucruri deodata si pe langa asta este folosit mai tot timpul la capacitate maxima. Cat sa duca si bateria lui?

Deja suntem familiari cu notiunea incarcarii zilnice a telefonului sau tabletei, iar cei care il incarca la doua zile deja se risca un pic. Binenteles, necesitatea incarcarii zilnice este in functie si de tipul de telefon. Totusi, decat sa ne trezim ca telefonul a ramas fara baterie si ne aflam in imposibilitatea conectarii lui la o priza, un acumulator extern de calitate ne salveaza ziua si uneori chiar afacerile. Iata cateva aspecte importante pentru a stii cum alegi o baterie externa de calitate.

Capacitatea acumulatorului

Exista o sumedenie de baterii externe pe piata si este foarte usoar sa ne pierdem printre atatea modele. Tot ceea ce trebuie sa avem in minte este capacitatea bateriei telefonului nostru sau tabletei dupa caz. Daca smartphone-ul tau are o baterie de 2300 mAh atunci iti trebuie un acumulator extern de minimum 3000 mAh pentru a-ti incarca telefonul complet o data. Daca insa doresti sa il poti incarca de mai multe ori fara a reincarca acumulatorul atunci trebuie sa inmultesti capacitatea acumulatorului.

Vrei sa iti incarcati telefonul complet de 3-4 ori? Ia-ti un acumulator de 9000 mAh. Trebuie insa sa stii foarte bine capacitatea bateriei telefonului pentru a nu achizitiona un acumulator insuficient si a nu fi nemultumit ulterior. Pe langa capacitatea de incarcare pe care ti-am mentionat-o deja, este important sa verifici compatibilitatea dintre acumulatorul extern si telefonul mobil. Aici ma refer la amperajul si la voltajul bateriei telefonului mobil. Este foarte important ca aceste doua caracteristici ale bateriei sa fie identice cu cele ale acumulatorului extern pentru a nu iti strica telefonul.

La specificatiile tehnice ale telefonului din manualul de utilizare pe care l-ai gasit in pachetul cu care a venit telefonul cand l-ai achizitionat vei gasi toate aceste detalii. Cu ele in minte te vei putea orienta in achizitionarea celui mai potrivit acumulator extern pentru telefonul tau.

Tipurile de conectori

Tipuri de conectori baterie externaMajoritatea acumulatorilor externi au conectori de tip USB sau mini/ micro USB. Cu cat sunt mai multi conectori cu atat mai bine. Asta inseamna ca poti incarca mai multe telefoane in acelasi timp iar daca sunt conectori diferiti iti ofera si flexibilitate. Un acumulator extern cu conectori variati defineste un acumulator universal si poate fi folosit la mai multe dispozitive care au conectori diferiti.

O astfel de baterie externa universala poate fi necesara daca ai mai multe dispozitive si in loc sa cumperi cate un acumulator extern pentru fiecare din ei, cumperi unul si ai scapat de o durere de cap. Nu ii mai incurci intre ei si ai si o baterie externa buna la toate. Acest aspect poate fi foarte important mai ales cand trebuie sa pleci intr-o calatorie iar spatiul din bagaj este limitat. Un lucru bun la toate este intotdeauna un plus!

Portabilitatea

Portabilitatea acumulatorului extern de calitate inseamna ca poate fi luat cu usurinta cu tine oriunde ai merge. Cand vorbim despre portabilitate ne referim la dimensiuni si greutate. Producatorii de acumulatori de calitate incearca pe cat posibil sa ii faca sa fie cat mai mici dar totusi performanti. Acest lucru nu este intotdeauna posibil deoarece cu cat bateria externa are o capacitate mai mare cu atat va fi mai mare si in dimensiune.

Marimea nu poate fi mereu comprimata fara a reduce si din performanta acumulatorului. Acelasi lucru este valabil si pentru greutate. In general acumulatorii externi de calitate au intre 100 si 200 de grame. De asemenea, cu cat capacitatea acumulatorului este mai mare si greutatea va creste. 200 grame totusi nu este o greutate atat de mare incat sa fie deranjanta in poseta sau in buzunarul de la pantaloni.

Firma producatoare

Acumulator extern de calitateExista cateva firme producatoare mari precum Samsung, Apple, Promate, Vetter. Primele doua sunt si producatoare de telefoane mobile motiv pentru care isi creeaza acumulatori externi pentru produsele lor. Cel putin cei de la Apple sunt destul de pretentiosi cand vine vorba de incarcatori de la alta firma pentru ca au un conector special la telefoanele lor. Astfel daca nu vei lua un acumulator extern tot de la ei in cazul in care ai Iphone, Ipad, Ipod s-ar putea sa fie necesara utilizarea cablului USB original de la telefon la acumulatorul extern pentru a functiona incarcarea.

Exista insa si acumulatori externi de la multe alte firme pe piata insa e important sa citesti parerile altora care i-au utilizat deja. Este un risc sa iti conectezi telefonul la un acumulator extern care nu este de calitate sau cel putin nu este produs de o companie de incredere. Ar putea crea defectiuni si ar fi o consecinta deloc placuta mai ales daca esti intr-o calatorie.

Caracteristici speciale

Acumulator extern cu indicator de nivelExista acumulatori externi care au un LED ce te anunta legat de starea bateriei. Astfel vei stii cand este momentul sa il bagi la incarcat. Unele baterii externe au chiar smart charge technology. Asta inseamna ca au capacitatea de a recunoste specificatiile tehnice ale bateriei telefonului tau mobil si sa isi adapteze amperajul pentru o incarcare compatibila si optima.

In concluzie, pentru a stii cum alegi un acumulator extern de calitate ai nevoie sa verifici mai multe caracteristici. Capacitatea acumulatorului este primul lucru pe care trebuie sa il iei in calcul si este important sa fie peste capacitatea bateriei telefonului tau mobil.

Tipul de conector prezent la acumulator iarasi este o caracteristica de verificat pentru a nu-l achizitiona degeaba. Amperajul si voltajul acumulatorului extern trebuie sa fie identic cu cel al bateriei smartphone-ului tau pentru a nu avea defectiuni sau incompatibilitati.

Greutatea si dimensiunile sunt printre ultimele aspecte care ar putea fi considerate chiar un moft. La fel este valabil si cu LED-ul pentru nivelul de incarcare al acumulatorului extern. Cu toate acestea in minte, vei gasi cu siguranta acumulatorul extern potrivit device-urilor tale.

Acumulatori externi recomandati

Tinand cont de sfaturile de mai sus si analizand comentariile utilizatorilor, precum si facilitatile si functiile prezente, va recomandam mai jos cateva modele de baterii externe care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Acumulator extern cu incarcare rapida Samsung, 10200 mAh

Acumulator extern cu incarcare rapida Samsung EB-PG935B

Rămâneți activ – De două ori mai multă putere. Se încarcă extrem de rapid și permite încărcarea iute ca fulgerul a dispozitivului dvs.
Accesoriu de încărcare fiabil – Compatibil cu o mulțime de smartphone-uri și tablete, acest încărcător versatil oferă timpi scurți de încărcare a dispozitivelor Samsung.
Tehnologie superioară – Puternică și mobilă. Oferă un design din metal curbat, uniform pentru creșterea portabilității și optimizarea dimensiunilor

Vezi detalii si pret

2. Acumulator extern SONY CP-V10B, 10000 mAh

Acumulator extern SONY CP-V10B, 10000 mAh

Baterie li-ion polimer cu o capacitate de 10.000 mAh – Realizata din litiu-ion polimer, bateria incorporata are o capacitate de incarcare de 10.000 mAh – facand posibile pana la 4 incarcari complete ale smartphone-ului.
Compatibil cu majoritatea smartphone-urilor – Datorita cablului micro USB inclus veti putea incarca aproape orice telefon – precum si tabletele, camerele foto, boxele portabile si multe alte dispozitive mici.
Portabilitate usoara dintr-un design subtire, cu greutate redusa – Incarcatorul portabil CP-V10 cantareste doar 245 g. La numai 17,5 mm grosime, 127 mm lungime si 72 mm latime, acest incarcator este aproximativ de dimensiunea unui smartphone mic – excelent pentru cei care calatoresc.

Vezi detalii si pret

3. Acumulator extern A+, 15.000mAh

Acumulator extern A+, 15.000mAh

Acumulatorul extern A+ 15000 mAh are un grad extins de universalitate, creat  special pentru a incarca orice telefon sau tableta. Are in componenta celule Li-Ion, dimensiunile reduse ale acumulatorului oferind un plus de  portabilitate.
Cele doua iesiri USB, permit incarcarea simultana a doua dispozitive, iar afisajul digital va indica capacitatea la care se afla acumulatorul.
Functie de lanterna si lumina ambientala – Apasarea prelunga a butonului va aprinde/stinge ledul aflat in partea frontala a acumulatorului.

Vezi detalii si pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button