Laptop si PC

Cum alegi un laptop bun pentru birou

Cuprins

Cum alegi un laptop pentru birouNotiunea de birou poate sa faca referire atat la cel de acasa cat si la cel de la locul de munca, ambele fiind caracterizate de aceleasi caracteristici. Un laptop pentru birou trebuie sa nu ocupe foarte mult spatiu, sa fie performant sau suficient de puternic pentru a va ajuta sa efectuati cu rapiditate sarcinile zilnice si de ce nu, sa fie portabil. A avea un laptop de birou portabil reprezinta o caracteristica de luat in calcul indeosebi de catre persoanele care obisnuiesc sa plece in delegatii sau sa se intalneasca cu clientii in diferite locatii agreate.

Cum alegem un laptop de birou care sa acopere toate necesitatile noastre? Intr-o prima instanta ar trebui sa va cunoasteti necesitatile efective, atat din punct de vedere al spatiului alocat stocarii de fisiere cat si din punct de vedere al fiabilitatii si al performantelor. Daca se presupune ca sarcinile voastre sunt de baza si nu implica utilizarea unor alicatii avansate, nivelul performantelor nu ar trebui sa fie foarte ridicat.

De ce un laptop si nu un desktop? Este o intrebare solida insa laptopul are cateva avantaje pe care un desktop nu le poate oferi in momentele cheie. Pe langa faptul ca ocupa foarte putin spatiu in comparatie cu un calculator obisnuit, laptopul este portabil si va permite sa aveti la indemana in orice moment si in orice locatie datele care va intereseaza. Stocate intr-un singur loc, statisticile de la birou sau contractele pot fi purtate oriunde va deplasati, totul cu un minim de efort.

Cum sa alegi un laptop de birou performant

Sortarea ofertelor pe care un magazin le pune la dispozitie nu este dificila daca stiti in mod cert ce asteptari aveti de la viitorul vostru laptop. Problema intervine cand cunostintele absenteaza iar necesitatile va imping sa luati o decizie in pripa, ghidul nostru de alegere a unui laptop de birou fiind un mod simplu prin care invatati sa puneti pret pe fiecare detaliu astfel incat achizitia sa fie una de calitate superioara.

Nu stiti care sunt aspectele de baza ale unui laptop de birou? Am intocmit o lista a componentelor si a functionalitatilor pe care un laptop trebuie sa le posede, fiecare criteriu enumerat in continuarea acestui ghid de achizitie avand o relevanta anume.

Design si portabilitate

Designul unui laptop iese in evidenta si nu poate fi omis, fie ca avem in vedere cumpararea unui laptop de o anumita culoare sau cu o anumita forma. De regula, cele mai populare culori oferite de producatori sunt cele trei deja clasice: negru, gri si alb. Exceptiile sunt destul de putine ca numar, la fel si abaterile de la forma clasica a unui laptop.

Pot aparea diferente sesizabile la nivelul grosimii, de aici si prezenta asa-ziselor laptopuri ceva mai subtiri, sau la capitolul finisaje. Recomandam achizitionarea unui laptop cat mai subtire, cat mai usor, confectionat dintr-un plastic de calitate sau dintr-un invelis metalic si rotunjit astfel incat sa nu provoace niciun disconfort in timpul utilizarii sau transportarii.

Gradul de portabilitate reiese intocmai din caracteristicile enuntate anterior: marimi, greutate si  grosime. Daca reusiti sa intrati in posesia unui laptop de birou cu dimensiuni cat mai scazute dar si cu o greutate relativ mica, portabilitatea reprezinta un atu evident si il veti putea transporta cu mare usurinta intr-o deplasare sau la o intalnire cu clientii.

Laptop performant pentru birou

Caracteristici tehnice importante

Laptop pentru birou modern si elegantProcesorul are capacitatea de a va ajuta atunci cand numarul task-urilor pe care le intreprindeti este unul ridicat. De asemenea, luati in calcul faptul ca anumite aplicatii de birou sunt consumatoare si pot ingreuna derularea normala a activitatilor. Pentru a evita acest aspect, mizati pe un procesor cu mai multe nuclee, de preferat pe un model din gama i3, i5 sau i7. Fiabilitatea si frecventa procesorului sunt aspectele cele mai relevante, seriile cu doua sau patru nuclee fiind ideale pentru un laptop de birou.

Display-ul joaca un rol fundamental la nivelul afisajului si are un efect colateral care se materializeaza prin dimensiunea laptopului. Daca ne dorim un display mai mare, si dimensiunea laptopul va creste considerabil, modele populare fiind cele de 13.3, 15.6 si 17.3 inci. Pentru o vizionare mai buna a unor materiale text sau video, se recomanda un display cu rezolutie full HD, sistem anti-glare si capacitatea de a oferi o luminozitate optima indiferent de mediul in care este utilizat.

Hard disk-ul unul laptop de birou poate fi intalnit sub forma de HDD sau SSD, versiune mai noua si mult mai performanta. In cazul unitatilor de stocare de tip HDD, capacitatea pe care o recomandam este de minim 500 GB, alaturi putand fi achizitionata si o unitate SSD cu o capacitate de pana la 120GB. Aceasta din urma, desi mai scumpa, poate fi utilizata ca partitie pentru sistemul de operare si aplicatiile utilizate, veti resimti o viteza de lucru mult imbunatatita.

Placa video poate fi atat dedicata cat si integrata, alegerea urmand a se face in functie de programele rulate. De regula, o placa video dedicata ajuta daca laptopul este folosit pentru jocuri video sau programe de editare grafica. Daca nu va incadrati in aceste doua categorii, puteti opta si pentru o placa video integrata pentru ca aceasta este mult mai ieftina. In functie de buget, un laptop cu placa video dedicata ajunge sa fie mai scump cu peste 500 de lei(in functie de placa video pe care o detine).

Memoria RAM are un rol crucial in posibilitatea desfasurari mai multor activitati in acelasi timp, indeosebi daca modelul ales nu detine o placa video dedicata. In cazul placilor video integrate, acestea ajung sa utilizeze o parte din memoria RAM, drept pentru care recomandam o capacitate cat mai buna. Un minim de 4GB ar trebui sa fie suficient pentru un laptop de birou, valori precum 8GB sau 16GB fiind ideale pentru a nu mai aduce imbunatatiri pe termen scurt si mediu.

Multimedia si conectivitate

Comunicatii laptop pentru birouDesi ne raportam la un laptop de birou util activitatilor de acasa sau de la locul de munca, putin divertisment nu trebuie sa lipseasca. De regula, orice laptop cu performante medii detine o camera web ce poate fi folosita alaturi de o aplicatie precum Skype, cititor de carduri pentru a va permite descarcarea facila a fisierelor personale din telefon, aparat foto sau tableta, dvd-rw pentru a putea citi cd-uri si dvd-uri cat si difuzoare in vederea redarii optime a unui fisier audio.

Ce porturi ar trebui sa aiba in echiparea de baza un laptop de birou? Din punctul nostru de vedere, cat mai multe. In mod cert nu ar trebui sa faceti rabat de la porturi uzuale precum HDMI, iesire audio, USB 2.0 si USB 3.0 sau VGA, se vor dovedi extrem de utile in dese randuri si de preferat ar fi sa le aveti la indemana.

In plus, cu tot avantul actual in materie de tehnologie si internet disponibil in orice colt al lumii, unui laptop de birou nu ar trebui sa ii lipseasca conexiunea de tip Wi-fi pentru a fi tot timpul prezenti in mediul online si portul Bluetooth, acesta fiind util pentru o conectare rapida si sigura a diverselor device-uri personale.

Autonomie

Bateria este o componenta primara, laptopul bazandu-se pe acumulatorul sau atunci cand sunteti intr-o zona in care alimentarea cu energie electrica lipseste sau este disponibila cu dificultate. Pentru a putea folosi laptopul si in conditiile absentei aportului energiei electrice, recomandam un acumulator generos, de preferat unul de tip Li-Ion cu minim 4 celule. Un laptop de birou performant are capacitatea de a se autosustine prin intermediul bateriei pentru cel putin 3-4 ore.

Sistem de operare si aplicatii

Daca va doriti sa scapati de orice grija si sa aveti intotdeauna la indemana solutiile cele mai practice si mai eficiente, puteti opta pentru o solutie cu sistem de operare licentiat. Sunt mai scumpe, de regula cu cateva sute de lei, insa va puteti bucura de un laptop de birou cu Windows licentiat si va puteti completa oricand lista de aplicatii cu un antivirus cu licenta sau cu suita Microsoft Office. La fel de bine puteti achizitiona un laptop de birou fara sistem de operare, acesta avand pretul de lista si avantajul posibilitatii de a opta pentru orice tip de sistem de operare doriti.

Laptopuri pentru birou recomandate

1. Laptop Dell Latitude E3550 cu procesor Intel® Core™ i5-5200U 2.20GHz, Broadwell™, 15.6″, 4GB, 500GB + 8GB SSHD, nVidia GeForce 830M 2GB, Ubuntu version 14.04

Laptop Dell Latitude E3550 cu procesor Intel Core i5-5200U

Lucrati zilnic in forta si cu eleganta: noul Latitude 15 seria 3000 este mai subtire si mai usor ca oricand si are procesor Intel® Core™ din cea mai recenta generatie. Lucrati de oriunde datorita bateriei care rezista toata ziua si diverselor optiuni de conectivitate.

Caracteristici esentiale pentru performanta mobila: beneficiati de o memorie de 4 GB si de un hard disk de 500 GB sau alte unitati de stocare hibride optionale.

Asistenta din clasa pentru intreprinderi: scapati de griji datorita asistentei premium pentru toate necesitatile legate de hardware si software, care include acces direct 24 de ore din 24, 7 zile din 7, la tehnicieni cu experienta, si serviciului optional Dell ProSupport.

Vezi detalii si pret

2. Laptop Lenovo IdeaPad B50-80 cu procesor Intel® Core™ i7-5500U 2.40GHz, Broadwell™, 15.6″, 4GB, 1TB, DVD-RW, AMD Radeon R5 M330 2GB

Laptop Lenovo IdeaPad B50-80 cu procesor Intel Core i7-5500U

Ecran lat – Ecranul ofera imagini luminoase si clare, in format de ecran lat 16:9 si la rezolutie Full HD (1920 x 1080) sau HD (1366 x 768).
Grafica avansata – Fie ca alegeti tehnologia grafica integrata Intel® HD, NVIDIA® GeForce® sau AMD Radeon™, va veti bucura de imagini uimitoare pe dispozitivul B50.
Conectivitate rapida – Cu conectivitatea 802.11 b/g/n/ac WiFi si Bluetooth® 4.0 optional, veti putea sa va conectati la internet de oriunde v-ati afla.
Tastatura AccuType – Aceasta tastatura cu taste izolate este proiectata ergonomic, pentru a face tastarea mai confortabila si a reduce erorile.

Vezi detalii si pret

3. Laptop Acer Aspire TMP236-M-33P7 cu procesor Intel® Core™ i3-5005U 2.00GHz, 13.3″ Full HD, 4GB, 128SSD, Intel® HD Graphics 5500

Laptop Acer Aspire TMP236-M-33P7 cu procesor Intel Core i3-5005U

Intuitiv si eficient
TravelMate P2 este echipat cu functii care va ajuta sa faceti afaceri. Lucrati mai rapid cu gesturi mai eficiente de pe Suportul tactil de precizie. Partajati rapid contacte profesionale cu ajutorul unui smartphone prin Contact Pickup. Conectati-va la TravelMate P2 mai rapid datorita Face Login.
Skype certificat pentru afaceri
Modelele din Seria TravelMate P2 sunt certificate pentru a oferi standarde inalte audio si vizuale pentru Skype pentru afaceri. Hardware-ul optimizat se asigura ca fiecare cuvant va fi auzit clar, fara pauze sau intarzieri in vorbire, cu zgomot de fundal minim si fara ecou.

Vezi detalii si pret

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button