Articole fitness

Cum alegi o bratara fitness de calitate

Fie ca deja esti un sportiv de performanta sau un incepator, o bratara fitness te poate ajuta sa iti urmaresti evolutia, sa te impulsioneze si sa te ajute sa ajungi la forma fizica pe care ti-o doresti.

Chiar si pentru persoanele care nu au timp sau chef sa faca miscare in mod deliberat sau sa-si aloce o anumita perioada de zi antrenamentelor, o astfel de bratara fitness ar putea fi utila prin simpla functie de pedometru.

In era in care toate  gadget-urile se intrec in inteligenta si incearca sa incorporeze cat mai multe functii, o bratara fitness poate parea o achizitie de proasta calitate.

De ce sa mai imi iau si o bratara fitness cat pot sa imi iau un smartwatch sau un smartphone care sa aiba si functiile ei incorporate?

Ei bine, raspunsul este foarte simplu. Cand un terminal incearca sa faca mai multe lucruri deodata nu prea reuseste sa le realizeze pe toate extraordinar de bine. Dar o bratara fitness care e special creata pentru monitorizarea activitatii fizice va reusi sa isi implineasca scopul foarte bine. Face un lucru si il face bine.

La ce sporturi se poate folosi o bratara fitness?

Exista o gama variata de modele si tipuri de bratari fitness. In primul rand trebuie sa te gandesti la ce fel de sport vrei tu sa o folosesti pentru a putea stii cum alegi o bratara fitness potrivita tie. Asta este cel mai important.

Vrei sa o folosesti pentru jogging? Alergare? Inot? Pentru fiecare varianta exista cate un tip de bratara fitness potrivita. De aceea e important sa ai in minte scopul achizitionarii ei.

Mai toate bratarile destinate monitorizarii activitatii fizice masoara numarul de pasi efectuati adica se comporta ca un pedometru. Pot afisa ceasul si le poti folosi pe post de cronometru. Pe langa asta, unele bratari masoara caloriile arse intr-un anumit interval de timp cum ar fi pe zi sau pe antrenament.

Totusi, dupa cum bine stim, numarul de calorii arse nu depinde numai de durata antrenamentului cat si de tipul de antrenament si de sportul efectuat. Astfel, daca esti un impatimit al sporturilor si practici diferite tipuri de sport atunci ar fi bine sa achizitionezi o bratara fitness potrivita varietatii antrenamentului tau.

Exista bratari care monitorizeaza caloriile arse in functie de tipul de sport practicat iar altele care si recunosc sportul efectuat. Ele pot integra ritmul cardiac in calcularea caloriilor arse.

Un alt sport pentru care poti folosi bratara fitness este inotul. Pentru acest sport cu siguranta iti trebuie o bratara fitness potrivita adica impermeabila. Majoritatea bratarilor fitness nu sunt potrivite acestui tip de activitate fizica si de aceea este important sa o alegi pe cea impermeabila.

Verifica de asemenea adancimea pana la care functioneaza bratara fitness. Unele merg pana la o anumita adancime. Daca esti scafandru nu cred ca te va ajuta o astfel de bratara inteligenta.

Nu ar fi placut sa cumperi bratara fitness si incantat fiind sa o testezi te arunci in bazin cu ea la mana si sa constati cu stupoare ca s-a stricat. Nu e ok sa arunci astfel banii pe fereastra cand exista bratari dedicate acestui sport.

Ce functii are o bratara fitness potrivita?

Pe langa functiile pe care deja le-am enumerat precum cea de ceas, cronometru, pedometru sau monitorizarea caloriilor arse, unele bratari fitness monitorizeaza si ritmul cardiac. Acest lucru este foarte important dupa cum bine cunosc sportivii de performanta. Poti obtine rezultatele dorite la un  antrenament daca realizezi exercitiile la un anumit ritm cardiac.

Din contra, daca depasesti un anumit prag exercitiile pot deveni daunatoare. Este bine sa cumperi o bratara fitness care are si aceasta functie mai ales daca ai probleme cardiace pentru a evita potentiale consecinte daunatoare.

Un sportiv de performanta trebuie sa stie in permanenta de cate ori ii bate inima pe minut pentru a putea ajunge la obiectvele dorite. Astfel, daca te incadrezi in categoriile de mai sus, o bratara fitness potrivita tie este una cu functie de monitorizare cardiaca inclusa.

Un alt parametru monitorizat de o bratara fitness potrivita este somnul. Exista bratari care monitorizeaza la ce ora te-ai culcat, cate ore ai dormit, de cate ori te-ai trezit pe noapte si cat timp s-a scurs pana ai adormit la loc. Aceste informatii le calculeaza monitorizand ritmul cardiac avand in vedere ca bataile inimii sunt mai rare in timpul somnului.

Prin urmare, o astfel de bratara fitness este destul de performanta si acest lucu se va simti si la pret. Totusi, somnul este foarte important in viata noastra dar nu numai orele de somn conteaza ci si calitatea lui.

O bratara fitness performanta are si un GPS incorporat. Prin intermediul acestuia bratara va calcula distanta parcursa, numarul de pasii si ruta generand diverse rapoarte si statistici. Poti vedea o media a caloriilor arse pe 1 km de exemplu.

O astfel de functie te va ajuta sa te mentii impulsionat in ceea ce priveste antrenamentul zilnic, sa te orientezi la numarul de pasi pe care ar fi bine sa ii faci zilnic si sa ai tot timpul in fata evolutia si progresul tau.

Conexiune intre bratara fitness potrivita si smartphone-ul

Avand in vedere ca se incadreaza in categoria de produse smart, bratara fitness se poate conecta la telefonul mobil unde prin intermediul unei aplicatii poti vedea diverse informatii.

In primul rand trebuie sa te asiguri ca bratara fitness potrivita tie se potriveste si cu telefonul mobil adica sistemele de operare sunt compatibile. Altfel nu se poate realiza conexiunea.

O alta varianta este ca datele antrenamentului tau sa fie inregistrate in memoria bratarii fitness si apoi printr-un cablu USB sa fie transferate pe un calculator sau laptop.

Compatibilitatea cu telefonul nu ofera numai acces la datele antrenamentului ci si la o aplicatie unde poti vedea statistici si poti genera rapoarte de activitate. Acest lucru te va ajuta pentru a-ti optimiza activitatea fizica si a-ti atinge scopul fie el de mentinere sau de pierdere in greutate.

Prin urmare, pentru a alege o bratara fitness potrivita trebuie sa retii ca ea trebuie sa fie potrivita tie si nevoilor tale.

Cel mai bine este sa alegi ce functii ai nevoie, ce date iti sunt necesare in privinta antrenamentelor fizice si care este pretul pe care esti dispus sa il accepti. Toate functiile extra pe care nu le vei folosi vor ridica pretul de achizitie.

Alege o bratara care sa se potriveasca sportului pe care il practici, care sa iti ofere un feedback si un raport in ceea ce priveste progresia ta si care sa iti faca viata mai usoara. Printre atatea culori si modele, design-ul bratarii fitness cu siguranta nu va fi o problema.

Bratari finess recomandate

Tinand cont de criteriile de mai sus si analizand oferta si parerile cumparatorilor, va recomandam in continuare cateva modele de bratari fitness care ofera un raport calitate/pret de invidiat.

1. Bratara fitness Samsung Galaxy Gear Fit 2

In sfarsit, o bratara fitness care poate functiona independent de smartphone-ul dvs.
GPS-ul integrat inregistreaza traseul de alergare, distanta si viteza in timp real cu o acuratete incredibila.
Obtineti maximum din fiecare antrenament cu monitorizare a ritmului cardiac, monitorizare  extrem de precisa.
Verificati cand va aflati in zona de intensitate viguroasa pentru a va intensifica antrenamentul.
Obtine statistici imediate. Nu e nevoie sa efectuati setarile pentru Gear Fit 2.

Vezi detalii si pret

2. Bratara fitness Fitbit Charge 2

Monitorizeaza-ti continuu activitatea inimii pentru a avea o imagine clara asupra sanatatii tale.
Monitorizare pe durata intregii zile – Monitorizare pasi, distanta, calorii arse, trepte urcate, minute de activitate. Pana la 5 zile autonomie.
Notificare pentru repaus prelungit – Te incurajeaza sa parcurgi macar 250 de pasi pe ora.
Monitorizare somnAlarma silentioasa – Moduri pentru mai multe sporturi
Conecteaza bratara la GPS-ul smartphone-ului.

Vezi detalii si pret

3. Bratara fitness Garmin VivoSmart HR

In afara de masurarea distantei, a pasilor si a caloriilor, VivoSmart HR masoara etajele urcate cu ajutorul altimetrului barometric integrat.
Cu ajutorul ritmului cardiac, VivoSmart HR ofera informatii in privinta caloriilor arse si cuantifica intensitatea activitatilor fizice.
Vivosmart HR invata nivelul activitatii curente, apoi atribuie un obiectiv realizabil in fiecare zi.
Va reaminteste sa ramaneti activi prin bara de activitate si vibratii de avertizare daca ati fost inactivi timp de 1 ora.

Vezi review complet  |  Vezi detalii si pret

4. Bratara fitness Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Mi Band bratara inteligenta cu o multime de functii utile de la compania Xiaomi.
Mi Band Xiaomi se conecteaza la smartphone prin Bluetooth si poate functiona fara reincarcare timp de 30 de zile.
Cu bratara Mi Band in fiecare zi aveti posibilitatea de a masura distanta parcursa, a controla numarul de calorii arse in timpul exercitiilor, precum si a activitatii somnului, poate fi folosit ca si alarma.
Mi Band este protejat impotriva apei si a prafului, permitand sporturi acvatice fara a scoate dispozitivul.

Vezi detalii si pret

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun laminator pentru birou

Cum alegi un laminator de birou bun? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă laminatorul…

6 ani in urma

Cum alegi cel mai bun feliator electric pentru acasa

Cum alegi cel mai bun feliator electric pentru acasa? Ce functii si caracteristici trebuie sa…

6 ani in urma

Black Friday 2017 la Vonino: o tabletă Doodle 8” CADOU și reduceri de preț de până la 75%

Vonino oferă o tabletă Doodle 8” CADOU pentru produsele selecționate și reduceri de preț de…

6 ani in urma

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt pentru acasa

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt pentru acasa? Ce functii si caracteristici trebuie sa…

7 ani in urma

Aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter 12000 BTU – review complet

Whirlpool SPIW 412L Inverter 12000 BTU este un aer conditionat puternic (12000 BTU) care ofera…

7 ani in urma

Cum alegi un fierbator de apa de calitate

Cum alegi un fierbator de apa de calitate? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba…

7 ani in urma