Categorii: Videoproiectoare

Review videoproiector 3D BenQ MW523

Este greu sa gasesti o recomandare buna cand vine vorba de videoproiectoare. Voi incerca in randurile ce urmeaza sa fac o descriere ampla a videoproiectorului 3D MW523 de la Benq pe care il si recomand atat pentru uzul acasa, uz office sau in salile de clasa.

Design si dimensiuni

Designul proiectorului este unul office, acesta fiind de culoare neagra cu un aspect simplu, fara ”artificii”. Butoanele sunt asezate in partea superioara a proiectorului cum este privit de sus. In partea dreapta putem vedea zece taste pentru diverse operatiuni in timp ce in stanga vom vedea rotitele metalice pentru functiile de zoom si focusare.
Videoproiectorul BenQ 3D MW523 are o greutate de doar 2.3 kg la dimensiunile 302.8 x 111.8 x 221.8 in latime, adancime si inaltime, dimensiuni exprimate in mm. Dimensiunile reduse oferind compactibilitate mare, astfel proiectorul este usor de transportat si instalat oriunde.

Specificatii tehnice

Producatorul include modelul BenQ 3D MW523 in segmentul ”Business Education”. Videoproiectorul are 3000 de lumeni, un numar indeajuns de mare. Rezolutia nativa este de 1280 x 800 dar pot fi suportate si rezolutii de 640 x 480 sau 1600 x 1200. Aparatul poate reproduce pana la 1.07 miliarde de culori iar contrastul este 13000:1.
Diagonala imaginii poate ajunge pana la 7.6 metri, iar ca si minim dimensiunile diagonalei scad pana la 0.99 metri, aspectul imaginii fiind 16:10.
BenQ 3D MW523 are o lampa de 190 W cu o durata de viata de pana la 6500 ore de functionare, daca este folosita in modul SmartEco.
Consumul aparatului este de 240 W, proiectorul beneficind de modul economic SmartEco care regleaza puterea lampii in asa fel incat sa doar atata lumina cat este necesara pentru a oferi cel mai bun contrast si cea mai buna luminozitate.
Nivelul de zgomot produs in timpul functionarii este de doar 30 decibeli in modul economic si 32 la capacitate maxima, asadar nivelul de zgomot este foarte mic.
Aparatul dispune si de un difuzor de 2 W incorporat, inutil totusi din punctul meu de vedere, iesirea audio sau portul HDMI vor fi intodeauna preferate.

Functii ale videoproiectorului

Videoproiectorul BenQ 3D MW523 are o multitudine de functii: nVIDIA 3D Vision, SmartEco Technology, BrilliantColor, 3D Color Management, Freeze Image, HDTV compatible, High Altitude Mode, Quick Input Auto Search, Wall Color Correction, Eco Blank, Auto Off, Security Password, Instant Restart, functie de racire rapida si sabloane pentru scriere pe tabla.
Acum sa descriem pe scurt functiile mai importante.
nVIDIA 3D Vision se refera la tehnologia DLP 3D ce permite proiectarea de imagini 3D. Experienta 3D va fi la cele mai inalta standarde, imaginile fiind de calitate inalta, cu multe detalii si extrem de naturale. Ochelarii pentru vizionarea de imagini 3D nu sunt inclusi in pachet.
SmartEco dupa cum spuneam si mai sus, este o functie care economiseste energie si totodata creste durata de viata a lampii (cel mai scump consumabil), scazand astfel costurile de intretinere ale aparatului.
HDTV compatible se refera la abilitatea aparatului de a proiecta imagini din surse HD, chiar si imaginile 3D de la playerul Blue-Ray.
Auto Off este o functie de care majoritatea proiectoarelor dispun. Aceasta va opri automat proiectorul dupa o perioada de inactivitate, perioada pe care o puteti regla din satarile aparatului.
Functia Security Password permite sa restrictionati accesul printr-o parola ce trebuie introdusa la pornirea proiectorului, impiedicand astfel ca proiectorul sa fie utilizat de elevi, studenti, angajati sau colegi de birou fara ca acestia sa fie autorizati.

Accesorii

Telecomanda, capac protector pentru protectia lentilei, CD cu manual de utilizare, ghid quick start si cablul VGA sunt toate accesorii inclus in pachetul videoproiectorului BenQ 3D MW523.

Click aici pentru specificatii tehnice complete si pret

Sfaturi si concluzii

Sfatul meu se indreapta in primul rand spre protejarea lampii. Costul de inlocuire este destul de ridicat astfel ca este bine sa o protejati folosind modul Eco pentru a mari durata de viata a lampii, functie care ofera totodata si un consum scazut, facand economie si la energie deopotriva.

Fie ca este folosit in sali de curs, pentru conferinte sau acasa, videoproiectorul BenQ 3D MW523 este o achizitie extraordinara, calitatea imaginilor proiectate fiind de exceptie atat in modul 2D cat si 3D.

Singurul minus pe care am putut sa-l gasesc aparatului este ca nu include nici o pereche de ochelari 3D, fiind necesara achizitia separata a acestora, fapt ce ridica putin costurile de achizitie.

Puteti vedea specificatiile tehnice complete si pretul videoproiectorului pe pagina sa de achizitie AICI.

Recent Posts

Cum alegi cel mai bun laminator pentru birou

Cum alegi un laminator de birou bun? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă laminatorul…

6 ani in urma

Cum alegi cel mai bun feliator electric pentru acasa

Cum alegi cel mai bun feliator electric pentru acasa? Ce functii si caracteristici trebuie sa…

6 ani in urma

Black Friday 2017 la Vonino: o tabletă Doodle 8” CADOU și reduceri de preț de până la 75%

Vonino oferă o tabletă Doodle 8” CADOU pentru produsele selecționate și reduceri de preț de…

7 ani in urma

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt pentru acasa

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt pentru acasa? Ce functii si caracteristici trebuie sa…

7 ani in urma

Aer conditionat Whirlpool SPIW 412L Inverter 12000 BTU – review complet

Whirlpool SPIW 412L Inverter 12000 BTU este un aer conditionat puternic (12000 BTU) care ofera…

7 ani in urma

Cum alegi un fierbator de apa de calitate

Cum alegi un fierbator de apa de calitate? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba…

7 ani in urma