Monitoare

Review Monitor BenQ GL2250HM 21.5″ Wide Full HD

Cuprins

Monitorul BenQ GL2250HM este un monitor LED cu o diagonala de 21.5 inci pe care il putem include in randul monitoarelor mid-range, un produs apreciat de utilizatori datorita raportului calitate/pret excelent.

BenQ face parte dintre principalii producatori de echipamente IT si electro intrati pe piata din Romania, compania reusind sa isi faca un renume mai ales in segmentul dedicat monitoarelor si accesoriilor IT. Raportandu-ne la categoria de monitoare, BenQ ne propune peste 30 de modele cu caracteristici si proprietati dintre cele mai avansate, seria GL fiind catalogata drept una dintre cele mai importante ramuri de produse comercializate in Romania.

Design si dimensiuni

Putem spune ca exista un standard destul de bine definit in cazul majoritatii monitoarelor marca BenQ, in cazul modelelor din gama GL fiind vorba despre un design standard care se bazeaza in primul si in primul rand pe un suport foarte stabil. Piciorul modelului GL2250HM este unul de dimensiuni mai ridicate insa are avantajul unei stabilitati excelente cat si a unei rezistente foarte bune.

In ceea ce priveste structura finala a acestui model, discutam despre un monitor de dimensiuni medii, latimea de aproximativ 52 cm oferindu-va posibilitatea unei depozitari eficiente atat pe birou cat si pe perete. Are o inaltime de 40 cm, in timp ce adancimea nu depaseste 18 cm, o dimensiunu nu foarte ridicata insa nicidecum una extra slim. Greutatea monitorului BenQ GL2250HM este de aproximativ 3.8 kg, acest detaliu ajutand la un potential montaj al monitorului pe perete cu ajutorul suportului de tip VESA 100 X 100 mm.

In incheierea capitolului estetic al acestui model, trebuie sa amintim faptul ca intreaga tehnologie este incorporata intr-o carcasa din plastic lucios destul de rezistent la zgarieturi, zonele laterale nefiind nicidecum o povara pentru utilizator, totul datorita unor margini plastifiate care nu depasesc latimea de 2 cm in orice punct al monitorului.

Display

Display monitor BenQBenQ GL2250HM face parte din gama monitoarelor mid-range, un segment de produse pe care noi il asimilam cu uzul universal. Acest model nu exceleaza la vreun capitol insa are avantajul versatilitatii, produsul oferit de BenQ adaptandu-se destul de bine atat uzului normal, de birou, cat si pasionatilor de gaming sau grafica.

Cand spunem display ne legam de tot ceea ce inseamna afisaj, pornind de la dimensiunea ecranului si pana la numarul de pixeli sau rezolutie. Din fericire, producatorul a lucrat destul de mult la definirea acestui standard de afisaj iar modelul GL2250HM se mandreste cu caracteristici foarte bune raportate la pretul de achizitie, unul destul de scazut de altfel. Avem in fata un ecran de tip Wide extrem de apreciat, acesta fiind capabil sa ne furnizeze imagini de calitate superioara in formatul 16:9.

Caracteristicile tehnice ale displayului prezent pe modelul GL2250HM sunt unele avansate si remarcam tehnologia LED, aceasta ramanand una dintre cele mai bine cotate metode de afisare a imaginii. Daca timpul de raspuns este de aproximativ 5 ms, rezolutia maxima pe care o poate atinge display-ul este de 1920 x 1080 pixeli si putem spune ca imaginile redate cu ajutorul unei placi video mid-range sunt medii spre bune. Contrastul tipic este unul bun, de 1000:1, iar pentru pretentiosi putem aminti si un contrast dinamic extrem de permisiv, de 12.000.000:1.

In incheierea prezentarii caracteristicilor display-ului, putem aminti iluminarea de o calitate relativ buna, cu o valoare de 250 cd/mp, in timp ce numarul culorilor detectate de senzori se ridica la valoarea de 16.7 milioane, un prag devenit standard pentru monitoarele de acest gen. Mai mult de atat, acest monitor are avantajul unui unghi de vizibilitate maxim care ajunge la 170 de grade pe orizontala si pana la 160 de grade pe orizontala, un adevarat punct forte care ar trebui sa stea la baza unei potentiale achizitii.

Facilitati si conectivitateMonitor Wide BenQ GL2250HM

In randurile anterioare puneam accentul pe design, ramura esentiala pentru un cumparator de monitoare in 2015. Dincolo de designul efectiv al monitorului GL2250HM, BenQ pluseaza si la capitolul facilitati implementand anumite optiuni deloc de neglijat. Din pacate pentru cei care doresc sa utilizeze monitorul si in alte scopuri, GL2250HM nu vine la pachet cu un TV Tuner insa exceleaza la capitolul permisivitate datorita a doua caracteristici: unghiul maxim de vizibilitate si montajul efectiv. Alaturi de designul clasic de monitor si piciorul foarte solid, BenQ GL2250HM beneficiaza si de suportul VESA care va permite sa il montati cu usurinta pe un perete sau o suprafata verticala similara.

Tot in randul punctelor forte includem si micul sistem audio compus din doua boxe integrate. Nu sunt extrem de puternice insa discutam despre un monitor iar acest detaliu ar trebui sa ne faca sa nu avem pretentii iesite din comun. Cele doua boxe sunt dispuse in zonele laterale ale monitorului si au capacitatea de a emite sunete suficient de clare pentru a urmari un film sau pentru a asculta muzica preferata in timp ce navigati pe internet. Puterea de 2 x 1 W o consideram suficienta pentru uzul normal, in caz contrar avand posibilitatea de a miza pe un sistem audio dedicat cu caracteristici mult mai avansate.

In incheierea acestui capitol, nu putem rata detaliile despre conectivitate, BenQ GL2250HM fiind un monitor ideal pentru orice tip de utilizator. Dispune atat de port VGA cat si de porturi digitale precum DVI sau HDMI, optiuni multiple pentru o conectare facila la unitate de tip desktop sau, de ce nu, la un laptop sau alt devide portabil.

Concluzie si pret

Nefiind un monitor care sa va solicite un efort financiar considerabil in momentul achizitionarii, putem spune ca BenQ GL2250HM reprezinta o varianta de luat in calcul pentru persoanele care nu isi doresc un produs extrem de performant. Asa cum aminteam si in randurile anterioare, este vorba despre un monitor mid-range care are un pret de achizitie accesibil si in acelasi timp reuseste sa ne puna la dispozitie suficient de multe avantaje de natura tehnica si practica, astfel ca modelul GL2250HM devine o una dintre cele mai bune alternative ca raport calitate/pret disponibile pe rafturile magazinelor de specialitate.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui monitor cu un click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button