Aer Conditionat

Aparat de aer conditionat Inverter Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA 12.000 BTU – review si pret

Cuprins

Noul aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA este rezultatul a peste 90 de ani de cercetare si inovatie, acest model beneficiind de intreaga tehnologie MEQ(Mitsubishi Electric Quality – divizia de electronice a colosului nipon). Cand spui Mitsubishi ai avea tendinta de a te gandi exclusiv la segmentul auto insa MEQ pare sa ne contrazica drastic, modelul MSZ-HJ35VA fiind un adevarat reprezentant al confortului intr-un domeniu in care eficienta sau randamentul au o importanta covarsitoare.

Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA pare a fi unul dintre cele mai reusite aparate de aer conditionat de uz casnic prezente pe piata din Romania. Mitsubishi Electric Quality sau MEQ este o dovada certa a calitatii, prin intermediul acestei embleme niponii dorind sa isi pastreze suprematia din domeniul aparatelor de aer conditionat. Pentru utilizatorii mai putin familiarizati cu acest domeniu, intr-un top al celor mai mari companii active in ultimul an, Mitsubishi este cel mai apreciat brand la nivel mondial. Produsele marca Mitsubishi insotite de standardul MEQ sunt o dovada evidenta a calitatii, cercetarea meticuloasa si numeroasele inovatii aduse de-a lungul timpului conducand la lansarea unor aparate de aer conditionat extrem de performante.

Principalele caracteristici ale lui Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA sunt fiabilitatea, calitatea aerului furnizat in orice mediu interior, functionalitatea desavarsita indiferent de conditiile de mediu cat si cel mai bun echilibru intre consumul de energie electrica si confortul furnizat, adevarate merite pe care japonezii le merita cu desavarsire.

Inovatii: DC Inverter si noile motoare Poki-Poki

Pentru a va face o idee de ansamblu in privinta declansarii tehnologiei Inverter si a importantei acesteia in cazul unui aparat de aer conditionat, trebuie sa va ganditi in primul si in primul rand la numeroasele solicitari ale utilizatorului privind trecerea rapida de la functia de racire la cea de incalzire si invers.

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA inverterAparatul de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA este echipat cu noua tehnologie de tip DC Inverter, un ansamblu de natura electronica ce va permite o variatie desavarsita a puterii oferite de intreg sistemul climatronic. Mai pe intelesul tuturor, viteza avuta de compresor poate sa creasca in mod considerabil printr-o simpla apelare electronica realizata automat in functie de programul ales de utilizator.

Cea mai buna comparatie intre noile sisteme de tip DC Inverter si clasicele aparate de aer conditionat echipate cu functia On/Off se rezuma la utilitate si performanta. Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA, echipat fiind cu tehnologia DC Inverter, reuseste sa mentina in orice moment o temperatura ambientala constanta, variatiile cauzate de mediul inconjurator lipsind in totalitate. Astfel, fara a avea un consum mai ridicat fara de alte aparate de aer conditionat, modelul MSZ-HJ35VA ajunge sa genereze o temperatura optima care coincide cu un confort termic absolut.

Dincolo de tehnologia Inverter, trebuie sa recunoastem faptul ca la baza utilizarii oricarui tip de aparat electronic sau electrocasnic sta un motor puternic. In cazul aparatului de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA, noul motor Poki-Poki este o alta inovatie a niponilor care ajuta la dobandirea unui standard extrem de inalt produsele din aceasta gama. Caracteristica de baza a motorului se traduce printr-o densitate magnetica ridicata, acest detaliu sporind eficienta si fiabilitatea, totul traducandu-se mai exact printr-un consum scazut de energie electrica in raport cu performantele oferite.

Iar daca tot discutam despre tehnologii si inovatii marca Mitsubishi, sa nu uitam de atribuirea noului compresor dublu rotativ de tip DC. La fel ca in cazul sistemului de tip inverter, Mitsubishi a dorit o schimbare care sa le permita performante de varf cu un consum de energie electrica foarte scazut si se pare ca au reusit. Noul compresor este dotat cu magneti confectionati din neodim care reusesc sa genereze o reductanta magnetica si implicit un cuplu mai mare, doi parametri care sporesc eficienta de natura energetica a intregului ansamblu.

Caracteristici

confort Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VAFacand parte din gama aparatelor de aer conditionat cu o capacitate de 12000 BTU, Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA pluseaza la aceasta valoare si reuseste sa o conduca pana la aproximativ 14000 BTU in ceea ce priveste capacitatea de incalzire. Standardul ramane insa cel de 12000 BTU, acest model fiind echipat, asa cum aminteam si mai sus, cu un compresor de tip Inverter DC.

La fel ca majoritatea aparatelor de aer conditionat prezente in magazinele de specialitate din Romania in momentul de fata, si acest model este echipat cu un filtru pentru praf menit sa genereze o protectie impotriva bacteriilor din aerul preluat de la exterior.

Un aspect esential despre care trebuie sa discutam este clasa energetica, atat la racire cat si la incalzire beneficiind de o singura clasa disponibila si anume A. Din acest punct de vedere, Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA ne furnizeaza numeroase avantaje pentru ca aceasta clasa energetica este una dintre cele mai bine cotate. Analizand componenta acestui aparat de aer conditionat, putem spune ca principalul motiv al dobandirii acestei clase energetice este utilizarea unor echipamente performante dar si al unui suport software de top.

Combinatia dintre componente performante si a numeroaselor functii care extind utilizarea aparatului de aer conditionat, Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA reuseste sa atinga valori SEER si SCOP (indicii care atesta incadrarea intr-o anumita clasa energetica) foarte bune, motiv pentru care intreaga gama lansata de concernul japonez este incadrata in clasa energetica A.

In cifre, aparatul de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA are un cosum de 995 W la incalzire si de aproximativ 1040 W la racire, ambele tipuri de functionare fiind posibile datorita celor patru trepte de ventilatie garantate de producator. Intregul echipament de climatizare se poate controla atat prin intermediul butoanelor disponibile pe unitatea interna cat si prin telecomanda, un model minimalist care ajuta la stabilirea programului de functionare si a diversilor parametri de utilizare.

Specificatii tehnice

Japonezii ne surprind in mod placut datorita unui detaliu mai putin cunoscut, aparatul de aer conditionat MSZ-HJ35VA fiind unul dintre putinele modele disponibile pe piata care dispun de un compresor realizat in totalitate de catre compania mama, in cazul de fata Mitsubishi Electric. Dincolo de acest detaliu, avem in componenta, alaturi de telecomanda amintita anterior, cele doua unitati care definesc acest aparat de aer conditionat.

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA exteriorLa exterior, Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA se mandreste cu o unitate clasica ce cantareste putin peste 25 de kilograme si are dimensiunile de 539 x 699 x 249 mm, valori clasice pentru un aparat de aer conditionat de uz casnic. Un parametru pe care noi il consideram important se refera la temperatura minima si maxima de utilizare a unitatii exterioare, valorile afisate in cartea tehnica indicandu-ne intr-un interval cuprins intre -10 si 46 grade Celsius.

La interior, acest aparat de aer conditionat surprinde placut datorita liniilor sale minimaliste, curate de altfel. Nu poate fi caracterizat ca fiind un aparat aparte, tindem sa credem ca designul unitatii interioare este mai degraba clasic, culoarea alba fiind un alt argument in acest sens. Cantarind doar 9 kg si avand dimensiunile de 291 x 799 x 232, unitatea interioara ajunge la un zgomot maxim de pana la 43 dB si poseda un cablu de alimentare de 1.2 m, un mic impediment in momentul montajului.

Concluzie si pret

Daca nu am fi stiut ca acest aparat de aer conditionat este produs de Mitsubishi si ne-am fi aruncat privirea exclusiv pe specificatiile tehnice, pretul sau ni s-ar fi parut putin cam ridicat. In aceste conditii, Mitsubishi Electric MSZ-HJ35VA merita investitia datorita calitatii fiecarei componente. Tehnologia niponilor este arhicunoscuta la nivel mondial, calitatea aparatelor de aer conditionat produse in Japonia fiind un motiv perfect pentru a achizitiona acest model.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button