Editor Choice

Cum alegi un aparat de aer conditionat cu inverter

Aer conditionat cu inverterZilele caniculare insuportabile sunt prezente vara de vara la noi in Romania si cum le putem combate altfel decat prin achizitia unui aparat de aer conditionat. Vom face in randurile ce urmeaza un mic ghid de care sa tineti cont cand faceti o astfel de achizitie. Ne vom baza pe cea mai noua tehnologie de aparate de aer conditionat dotate cu inverter.

Sa explicam mai intai in ce consta aceasta tehnologie inverter la un aparat de aer conditionat.

Tehnologia inverter la aparatele de aer conditionat

Inverterul nu este un dispozitiv nou montat pe aparatele de aer conditionat asa cum s-ar crede. Tehnologia inverter se refera la posibilitatea aparatelor de aer conditionat de a-si modifica in mod continuu capacitatea la care sa lucreze in functie de nevoia de racire sau incalzire pe care utilizatorul o are.

Un aparat de aer conditionat cu inverter foloseste un nou model de compresor cu o capacitate frigorifica si calorica variabila. Compresorul este conectat la o unitate de control electronic care va controla turatia ventilatoarelor si capacitatea compresorului in asa fel incat la pornirea aparatului de aer conditionat acesta sa functioneze la capacitate maxima, reusind astfel sa raceasta spatiul intr-un timp foarte scurt. In timp ce pragul de temperatura se apropie de cel dorit, unitatea electronica de control va micsora progresiv turatia ventilatoarelor si capacitatea compresorului. In acest fel, in momentul cand temperatura optima este atinsa, compresorul va functiona in mod continuu pentru a o mentine, dar la o capacitate foarte mica, spre deosebire de un compresor de tehnologie veche care lucreaza pe principiul pornit/oprit.

Tehnologia aparatelor cu inverter reduce substantial consumul de energie. Acesta va fi redus cu cel putin 30% comparativ cu cel al unui aparat de aer conditionat conventional ce nu dispune de tehnologia inverter.

Aparatele cu inverter se dovedesc mult mai eficace pe timp de iarna, atunci cand temperatura este mentinuta la un nivel constant si nu fluctuant cum se intampla la aparatele cu tehnologie mai veche.

Clasa de energie aer conditionat cu inverterClasa de consum energetic a aparatelor de aer conditionat cu inverter

Dupa cum va spuneam, un aparat de aer conditionat cu inverter are consumul redus cu cel putin 30% fata de un aparat conventional. Marea majoritate a modelelor sunt incadrate cel putin in clasa A de consum energetic. Este bine sa va indreptati atentia totusi catre un aparat ce beneficiaza chiar de clasa A+++, chiar daca pretul poate parea piperat la o prima vedere, economia facuta la curent va fi enorma si investitia amortizata astfel foarte rapid.

Nivelul de zgomot al aparatelor de aer conditionat cu inverter

Aparitia tehnologiei inverter la aparatele de aer conditionat, a facut ca si nivelul de zgomot al acestora sa scada chiar daca capacitatea este sporita. Timpul continuu de functionare al compresorului ar putea sa va duca cu gandul ca si zgomotul produs de acesta se va auzi in permanenta. Nu este deloc asa! Chiar daca compresorul lucreaza continuu, o face la o capacitate mica, astfel zgomotul produs va fi aproape insesizabil.

Numarul de BTU al aparatelor de aer conditionat cu inverter

BTU sau British Thermal Units este unitatea de masura data pentru a masura nivelul de racire sau incalzire al unui aparat de aer conditionat. Cu cat numarul de BTU va fi mai mare, cu atat capacitatea de acoperire a aparatului va creste. Ca sa va faceti o idee, un metru patrat necesita aproximativ 500 BTU. Un aparat cu o putere de 10000 BTU spre exemplu, va acoperi foarte bine o incapere de 20 metri patrati.

Veti gasi totusi tabele in magazine (chiar si magazinele online ofera asa ceva) care indica cu acuratete mai mare cat poate acoperi fiecare model de aer conditionat in functie de numarul de BTU al acestuia.

Tineti cont ca o camera cu surse de caldura, precum bucataria va necesita un numar mai mare de BTU fata de o alta camera cu aceeasi suprafata.

Functii si dotari ale aparatelor de aer conditionat cu inverter

Functiile care nu ar trebui sa lipseasca unui aparat de aer conditionat sunt cea de dezumidificare, modul sleep (veti gasi functia sub diferite denumiri in functie de producator), curatare automata, functia turbo si bineinteles functia de incalzire (nu toate aparatele beneficiaza de aceasta functie). Orice alta functie in plus in afara celor enumerate este binevenita dar cam acesta ar fi tiparul functiilor de care sa tineti cont cand faceti o achizitie.

Ca si dotari obligatorii notam filtrul Full HD care sa retina pana la cea mai mica particula de praf si sa impiedice bacteriile si virusurile sa patraunda in locuinta. Deasemenea ar fi indicat sa primiti kitul de instalare inclus in pachet.

Pretul aparatelor de aer conditionat cu inverter pot varia destul de mult in functie de putere, dotari, clasa energetica, functiile oferite sau brand. Preturile incep de undeva de la 1000-1500 lei si pot ajunge pana la 40000 lei pentru varfurile de gama. Raportati-va la necesitatile voastre si faceti achizitia corecta tinand cont de sfaturile si indicatiile oferite.

Aparate de aer conditionat cu inverter recomandate

Tinand cont de functiile si performantele oferite, am selectat cateva recomandari de produse ce ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Aparat de aer conditionat Samsung Jungfrau-F AR12KABE Inverter, 12000 BTU, Clasa A++, Display, Wi-Fi Control, Filtru S-Plasma Ion

Aparat de aer conditionat Samsung Jungfrau-F AR12KABE InverterEficienta energetica de clasa mondiala
Tehnologia inversorului inteligent de la Samsung economiseste pana la 50% din energie. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat cu non-inversor, cele cu inversor inteligent mentin temperatura ideala fara a opri si porni mereu compresorul. Economisiti energie, bani si pastrati stabilitatea cu inversorul inteligent!
Conexiune inteligenta Wi-Fi
– controlati aerul conditionat de oriunde.
Filtru de inalta densitate
filtreaza mai bine, inlaturand cele mai mici particule microscopice de praf si transformand aerul poluat in aer curat, plin de energie. si curatarea filtrului devine mai comoda.
Protectie impotriva alergiilor, S-Plasma ion, Ventilatie 3D, Racire Turbo, Dezumidificare, Curatare automata

Vezi detalii si pret

2. Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F2477LH-NV Inverter, 24000 BTU, Clasa A+, Autocuratare

Aparat de aer conditionat Daewoo DSB-F2477LH-NV Inverter

DC inverter cu sinusoida la 180° – Tehnologia DC inverter cu sinusoida la 180° are multiple avantaje.
1W Stand by – Cu noul bord electronic, care cosuma doar 1 W in loc de 4-5 W cat consuma aparatele de aer conditionat conventionale, se realizeaza o reducere considerabila de energie.
Autocuratare – Intregul proces pastreaza partea interna a unitatii interioare uscata si previne cresterea bacteriilor.
Lamele ventilatorului zimtate – Lamele ventilatorul zimtate fac mai putin zgomot prin diminuarea rezistentei aerului.

Vezi detalii si pret

3. Aparat de aer conditionat Whirlpool AMD 024 Inverter, 9000 BTU, Clasa A+, Al 6-lea Simt, HEPA, Display LED, Auto Restart, Dezumidificare

Aparat de aer conditionat Whirlpool AMD 024 InverterAparat de aer conditionat cu inverter doata cu tehnologia Al 6-lea Simt de la Whirlpool.
Functii: Ventilare, Incalzire, Auto Restart, Dezghetare automata, Dezumidificare, Functie Jet, Timer, Sleep/Night mode, Dim – oprire iluminat unitate interna, Around U

Capacitate: 9000 BTU – Clasa de energie: A+

Vezi detalii si pret
We will be happy to hear your thoughts

      Leave a reply