Aer Conditionat

Cum alegi un aparat de aer conditionat cu inverter

Cuprins

Aer conditionat cu inverterZilele caniculare insuportabile sunt prezente vara de vara la noi in Romania si cum le putem combate altfel decat prin achizitia unui aparat de aer conditionat. Vom face in randurile ce urmeaza un mic ghid de care sa tineti cont cand faceti o astfel de achizitie. Ne vom baza pe cea mai noua tehnologie de aparate de aer conditionat dotate cu inverter.

Sa explicam mai intai in ce consta aceasta tehnologie inverter la un aparat de aer conditionat.

Tehnologia inverter la aparatele de aer conditionat

Inverterul nu este un dispozitiv nou montat pe aparatele de aer conditionat asa cum s-ar crede. Tehnologia inverter se refera la posibilitatea aparatelor de aer conditionat de a-si modifica in mod continuu capacitatea la care sa lucreze in functie de nevoia de racire sau incalzire pe care utilizatorul o are.

Un aparat de aer conditionat cu inverter foloseste un nou model de compresor cu o capacitate frigorifica si calorica variabila. Compresorul este conectat la o unitate de control electronic care va controla turatia ventilatoarelor si capacitatea compresorului in asa fel incat la pornirea aparatului de aer conditionat acesta sa functioneze la capacitate maxima, reusind astfel sa raceasta spatiul intr-un timp foarte scurt.

In timp ce pragul de temperatura se apropie de cel dorit, unitatea electronica de control va micsora progresiv turatia ventilatoarelor si capacitatea compresorului. In acest fel, in momentul cand temperatura optima este atinsa, compresorul va functiona in mod continuu pentru a o mentine, dar la o capacitate foarte mica, spre deosebire de un compresor de tehnologie veche care lucreaza pe principiul pornit/oprit.

Tehnologia aparatelor cu inverter reduce substantial consumul de energie. Acesta va fi redus cu cel putin 30% comparativ cu cel al unui aparat de aer conditionat conventional ce nu dispune de tehnologia inverter.

Aparatele cu inverter se dovedesc mult mai eficace pe timp de iarna, atunci cand temperatura este mentinuta la un nivel constant si nu fluctuant cum se intampla la aparatele cu tehnologie mai veche.

Clasa de energie aer conditionat cu inverterClasa de consum energetic a aparatelor de aer conditionat cu inverter

Dupa cum va spuneam, un aparat de aer conditionat cu inverter are consumul redus cu cel putin 30% fata de un aparat conventional. Marea majoritate a modelelor sunt incadrate cel putin in clasa A de consum energetic.

Este bine sa va indreptati atentia totusi catre un aparat ce beneficiaza chiar de clasa A+++, chiar daca pretul poate parea piperat la o prima vedere, economia facuta la curent va fi enorma si investitia amortizata astfel foarte rapid.

Nivelul de zgomot al aparatelor de aer conditionat cu inverter

Aparitia tehnologiei inverter la aparatele de aer conditionat, a facut ca si nivelul de zgomot al acestora sa scada chiar daca capacitatea este sporita. Timpul continuu de functionare al compresorului ar putea sa va duca cu gandul ca si zgomotul produs de acesta se va auzi in permanenta.

Nu este deloc asa! Chiar daca compresorul lucreaza continuu, o face la o capacitate mica, astfel zgomotul produs va fi aproape insesizabil.

Numarul de BTU al aparatelor de aer conditionat cu inverter

BTU sau British Thermal Units este unitatea de masura data pentru a masura nivelul de racire sau incalzire al unui aparat de aer conditionat. Cu cat numarul de BTU va fi mai mare, cu atat capacitatea de acoperire a aparatului va creste.

Ca sa va faceti o idee, un metru patrat necesita aproximativ 500 BTU. Un aparat cu o putere de 10000 BTU spre exemplu, va acoperi foarte bine o incapere de 20 metri patrati.

Veti gasi totusi tabele in magazine (chiar si magazinele online ofera asa ceva) care indica cu acuratete mai mare cat poate acoperi fiecare model de aer conditionat in functie de numarul de BTU al acestuia.

Tineti cont ca o camera cu surse de caldura, precum bucataria va necesita un numar mai mare de BTU fata de o alta camera cu aceeasi suprafata.

Functii si dotari ale aparatelor de aer conditionat cu inverter

Functiile care nu ar trebui sa lipseasca unui aparat de aer conditionat sunt cea de dezumidificare, modul sleep (veti gasi functia sub diferite denumiri in functie de producator), curatare automata, functia turbo si bineinteles functia de incalzire (nu toate aparatele beneficiaza de aceasta functie). Orice alta functie in plus in afara celor enumerate este binevenita dar cam acesta ar fi tiparul functiilor de care sa tineti cont cand faceti o achizitie.

Ca si dotari obligatorii notam filtrul Full HD care sa retina pana la cea mai mica particula de praf si sa impiedice bacteriile si virusurile sa patraunda in locuinta. Deasemenea ar fi indicat sa primiti kitul de instalare inclus in pachet.

Pretul aparatelor de aer conditionat cu inverter pot varia destul de mult in functie de putere, dotari, clasa energetica, functiile oferite sau brand. Preturile incep de undeva de la 1000-1500 lei si pot ajunge pana la 40000 lei pentru varfurile de gama. Raportati-va la necesitatile voastre si faceti achizitia corecta tinand cont de sfaturile si indicatiile oferite.

Aparate de aer conditionat cu inverter recomandate

Tinand cont de functiile si performantele oferite, am selectat cateva recomandari de produse ce ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Aparat de Aer Conditionat Daikin Sensira M 12.000btu FTXC35A+RXC35A Bluevolution

Aparat de Aer Conditionat Daikin Sensira M 12.000btu FTXC35A+RXC35A BluevolutionCu gama Sensira R-32 nu va trebui să sacrificaţi confortul pentru a obţine avantajul unei eficienţei energetice mărite.
Panoul frontal plat şi modern se integrează în orice decor interior şi se curăţă uşor.
Baleiajul automat pe verticală deplasează fantele de refulare în sus şi în jos pentru a obţine o distribuţie eficientă a aerului şi a temperaturii în cameră.
Activând modul turbo, camera dumneavoastră se va încălzi sau răci rapid, aisgurându-vă un confort maxim.
Datorită agentului frigorific R-32, noua gamă Daikin Sensira este certificată A++ pentru eficienţa funcţiei de răcire.

Vezi detalii si pret

2. Aparat de Aer Conditionat LG Standard Plus 12.000btu model PC12SQ Dual Inverter

Aparat de Aer Conditionat LG Standard Plus 12.000btu model PC12SQ Dual Inverter

Compresor Inverter garantat 10 ani – Tehnologia revoluţionară a inverterului este extrem de eficientă, are o performanță ridicată, dar silențioasă, precum și o garanție generoasă de 10 ani.
Designul subțire și modern al aparatului de aer condiționat LG facilitează instalarea și asigură o curățare confortabilă, cu filtrul ajustabil EZ.
Zgomot redus de 19 dB – Aparatele de aer condiționat LG funcționează la niveluri acustice reduse, datorită ventilatorului înclinat unic LG și tehnologiei de motor BLDC, care elimină zgomotul inutil și permite o funcționare lină.

Vezi detalii si pret

3. Aparat Aer Conditionat Gree Bora A4 Inverter 12.000btu GWH12AAB-K3DNA4A

Aparat Aer Conditionat Gree Bora A4 Inverter 12.000btu GWH12AAB-K3DNA4AUn aparat de aer condiţionat simplu şi robust dar în acelaşi timp extrem de silenţios, având toate funcţiile şi dotările cerute de piaţă în acest moment.
Este construit cu tehnologia G10 Inverter proprietară Gree, având inclus modulul de conectare la reţeaua locală WiFi şi KIT-ul de instalare.
Încadrându-se în tendinţele actuale de a conecta şi controla echipamentele electrocasnice de la distanţă prin internet, are inclus modulul de conectare WiFi.
Aparatul de aer Condiţionat Gree Bora A4 are încorporat un senzor de temperatură în telecomandă.

Vezi detalii si pret

4. Aer Conditionat Fujitsu Inverter R-32 12.000btu ASYA12KLWA+AOYA12KLWA

Aer Conditionat Fujitsu Inverter R-32 12.000btu ASYA12KLWA+AOYA12KLWAAparatele Fujitsu seria LLCE sunt destinate celor care doresc un brand japonez dar în acelaşi timp la un preţ scăzut.
Clasa A++ de energie înseamnă economie în exploatare pentru buzunarul posesorului, aparatul putând fi utilizat la maxim pe tot parcursul anului.
Aparatul Fujitsu LLCE având capacitatea de 12.000 btu furnizează 3,20 kW de căldură pe funcţia de încălzire atunci când afară sunt -10˚C.
Tehnologia I-PAM Inverter utilizată la construcţia aparatelor Fujitsu LLCE le face foarte silenţioase, fiind ideale de utilizat în mediul rezidenţial sau birouri.

Vezi detalii si pret

5. Aer Conditionat Mitsubishi seria MSZ-WN 12.000btu MSZ-WN35VA+MUZ-WN35VA

Aer Conditionat Mitsubishi seria MSZ-WN 12.000btu MSZ-WN35VA+MUZ-WN35VA

DC Inverter – sistem de reglare a puterii electrice, care este capabil sa combine reducerea consumului de energie de peste 30% cu o crestere a nivelului de confort.
Motor Poki Poki – Tehnologia inovatoare unica la Mitsubishi Electric permite realizarea de motoare de mare viteza, densitate si forta magnetica mare si care sa exceleze in eficienta si fiabilitate.
Motor ventilator curent continuu – Motorul ventilatorului de curent continuu permite un nivel de eficienta energetica net superioare motoarelor de curent alternativ conventionale.

Vezi detalii si pret

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button