Ventilatoare

Cum alegi un ventilator bun pentru zilele toride

Cuprins

Cum alegi cel mai bun ventilatorAtunci cand veti dori sa va bucurati de o metoda eficienta pentru a face fata verilor toride, este indicat sa luati in calcul achizitionarea si utilizarea unui ventilator performant. In cazul in care veti face acest lucru veti beneficia de avantaje in ceea ce priveste racorirea unui spatiu, iar popularitatea dispozitivelor de acest tip este justificata. Exista pe piata modele de ventilatoare perfectionate care va pot ajuta sa introduceti aer racoros in interiorul unui imobil, iar mai apoi va fi efectuata si evacuarea acestuia catre exterior.

In aceste conditii, optand pentru un ventilator potrivit, orice persoana va avea posibilitatea de a se bucura de un schimb eficient al aerului din incapere. Prin acest procedeu, aerul cald din incapere va fi evacuat, iar mirosurile neplacute, praful si aburii nu vor mai reprezenta o problema. Este indicata sa optati pentru un ventilator casnic modern ce poate fi utilizat in diferite incaperi precum baie, bucatarie sau camera.

Trebuie sa achizitionati un ventilator de acest tip, mobil, pe care il puteti utiliza fara probleme in spatiile dorite. Totodata, luand in calcul achizitionarea unui ventilator in aceasta perioada, veti avea posibilitatea de a va bucura de ventilatoare mult mai silentioase fata de cele ce existau inainte. Insa, pentru a lua cea mai potrivita decizie din acest punct de vedere, va vom oferi in cele ce urmeaza anumite caracteristici ce va pot ajuta sa luati mereu decizia potrivita pentru a scapa de caldura zilelor toride de vara.

Tipurile de ventilatoare

Exista mai multe tipuri de ventilatoare potrivite pentru anumite spatii si imobile, iar dupa ce le vom prezenta in continuare, veti putea opta pentru unul dintre aceste tipuri:

  • Ventilatoare axiale: Acestea sunt cele achizitionate de cele mai multe persoane si sunt utilizate de cele mai multe ori in cazul activitatilor casnice. Despre ele mai putem adauga ca sunt construite din palete fixe, iar prestatia lor poate depinde destul de mult de numarul de palete, lungimea si inclinatia acestora. Aceste tipuri de ventilatoare pot oferi si o serie de avantaje majore printre care putem aminti consumul redus de energie electrica, diferite moduri de functionare, spatiu redus de utilizare si pot asigura necesarul de ventilatie dorit;
  • Ventilatoare de podea: Acestea sunt mai degraba potrivite pentru spatiile mici, iar principalele caracteristici pe care le au sunt legate de dimensiunile mici si de puterea redusa. In aceste conditii, sunt ideale pentru spatiile precum cele a unor birouri, iar raza de activitate a unui ventilator de acest tip este una destul de limitata. Amplasarea sa se poate face pe orice tip de suprafata, precum masa, scaun, pervaz sau alte diferite suporturi. Un ventilator de acest tip este de asemenea recunoscut pentru mobilitatea sa, acesta fiind de faptul unul dintre avantajele sale, insa functionabilitatea sa este cea care poate lasa putin de dorit, deoarece este destul de redusa. In aceste conditii, putem adauga ca aceste ventilatoare au o singura pozitie de lucru, iar unghiul de rotatie este de 90 de grade;
  • Ventilatoare de plafon: Ventilatoarele de acest tip sunt mai rar utilizate in spatiile casnice. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca dispun de o putere foarte mare, avand palete masive. In aceste conditii, ventilatoarele de acest tip sunt foarte utilizate in cadrul unor incaperi industriale, pub-uri, sau magazine. Eficienta sa in cadrul unor incaperi de acest tip este una recunoscuta, mai ales in cazul in care vorbim si despre puterea sa de ventilare. Daca detineti astfel de spatii industriale sau comerciale, acest tip de ventilator este ideal pentru dumneavoastra;
  • Ventilatoare cu picior: Acest ventilator este cel mai popular pentru uzul casnic, iar acesta este si motivul pentru care multe persoane iau in calcul achizitionarea sa in cazul locuintelor. Raza sa de activitate este una cat se poate de eficienta si se poate intinde pe toata suprafata camerei pe care veti dori sa o racoriti. Acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca are o putere si o lungime potrivita pentru palete. Un alt element distinctiv pentru acest ventilator este asigurat de prezenta unui picior a carui lungime poate fi reglata. In aceste conditii se poate crea un flux eficient de aer in directia dorita de dumneavoastra. Toate aceste ventilatoare de podea sunt echipate si dotate si cu alte functii comode si complexe printre care putem aminti: viteze de ventilare, alegerea directiei de ventilati dorite sau reglarea piciorului ventilatorului.

Este indicat sa tineti cont de tipul ventilatorului atunci cand veti dori sa faceti o achizitie in acest sens, deoarece numai asa veti reusi sa alegeti echipamentul dorit, in functie de imobilul in cadrul caruia veti dori sa utilizati ventilatorul. Unul dintre cele mai importante aspecte din acest punct de vedere este legat de puterea ventilatorului, deoarece aceasta putere a sa este practic cea care poate determina productivitatea. In aceste conditii, cu cat este mai mare puterea ventilatorului cu atat poate fi mai mare incaperea in cadrul careia va fi utilizat, iar rezultatele in ceea ce priveste racorirea vor fi optime.

Aspectele importante in vederea achizitionarii unui ventilator

  • Regulator de viteze ventilatorRegulatorul de viteze: Acest aspect este foarte important pentru a lua decizia potrivita in vederea achizitionarii unui ventilator. Prin aceata optiune, utilizatorul va avea posibilitatea de a regla puterea dorita si necesara in vederea crearii unui flux potrivit de aer. Cele mai multe ventilatoare sunt prevazute cu trei viteze in ceea ce priveste modificarea puterii;
  • Zgomotul: Este indicat sa luati in calcul achizitionarea unui ventilator cat mai silentios mai ales in cazul in care nu veti dori sa fiti deranjati de zgomotul acestuia. Exista ventilatoare ce produc un zgomot destul de mare, insa in ceste perioade producatoarii propun ventilatoare silentioase si eficiente ce nu vor face un zgomot prea mare. In aceste conditii, datorita faptului ca aceste dispozitive au devenit din ce in ce mai silentioase, pot fi utilizate si in dormitoarele sau camerele copiilor;
  • Unghiul de inclinare si rotire: Si acest aspect este foarte important deoarece prin acest unghi de inclinare si rotite, veti avea posibilitatea de a beneficia de fluxul de aer dorit intr-o anumita incapere. Cel mai intalnit unghi in acest sens, este cel de 90 de grade, insa exista de asemenea si modele de ventilatoare cu un unghi de rotire si de inclilare la 360 de grade. Este indicat ca ventilatorul pe care il veti achizitiona sa detina functia de autoturn cea care va permite rotirea automata a ventilatorului in diferite parti. In aceste conditii, mai putem adauga ca cu cat unghiul de inclinare va fi mai mare cu atat aparatul va fi mai eficient in schimbarea aerului din camera.
  • Protectie: Este foarte important ca un ventilator sa fie protejat cu un grilaj pe ambele parti. Asta deoarece in aceste conditii, functionare aventilatorului va fi una sigura si nu va reprezenta un pericol pentru copii. Trebuie sa luati in calcul achizitionarea unui ventilator ce este prevazut cu o astfel de protectie, chiar daca toate sunt prevazute cu echipamente de acest tip, trebuie sa va asigurati;
  • Functiile de comanda de la distanta: Unele ventilatoare sunt prevazute cu astfel de functii de control de la distanta, ceea ce inseamna ca puteti lua si dumneavoastra in calcul achizitionarea unor echipamente de acest tip. Insa, este indicat sa tineti cont si de faptul ca daca veti opta pentru un ventilator cu telecomanda pretul acestuia poate creste destul de mult.

Pe langa aceste functii si aspecte importante, este indicat sa tineti cont si de alte detalii printre care putem aminti ionizarea aerului, display LCD, timer, iluminare sau senzori de miscare. Avand in vedere toate aceste caracteristici veti avea posibilitatea de a face alegerea potrivita pentru achizitionarea unui ventilator, indiferent de spatiul pentru care veti dori sa faceti acest lucru.

Criterii de alegere pentru ventilatorul ideal

Temperaturile ridicate nu vor mai reprezenta o problema pentru dumneavoastra in cazul in care veti lua in calcul achizitionarea unui ventilator. Insa este indicat sa tineti cont de anumite caracteristici si de acest ghid pentru a va asigura de faptul ca alegerea facuta este cea mai potrivita. Numarul de viteze al ventilatorului reprezinta un aspect foarte important, ceea ce inseamna ca acel ventilator pe care va urma sa il achizitionati trebuie sa aiba cel putin 3 trepte de viteze, pentru a avea posibilitatea de a raci o camera cat mai repede, dupa care sa reduceti viteza de racire. In cazul in care ventilatorul va veni in pachet si cu o telecomanda cu atat mai bine, deoarece veti avea posibilitatea de a controla temperatura fara a depune un efort prea mare.

Ventilator cu pulverizare de apaUn alt aspect important in ceea ce priveste achizitionarea ventilatorului potrivit este legat de dimensiuni si greutate. In aceste conditii este important ca acest ventilator sa fie cat mai usor de transportat dintr-o camera in alta sau dintr-un imobil in altul. Este posibil sa aveti nevoie de el in diferite locatii, ceea ce inseamna ca va fi necesar sa il transportati in cele mai bune conditii. Este indicat sa fiti atenti la diametrul elicelor, deoarece acesta trebuie sa fie de minim 40 cm, pentru ca ventilatorul sa ofere o ventilatie eficienta.

Functiile unui ventilator sunt foarte importante, iar pentru a achizitiona un dispozitiv cat se poate de eficient, atunci este indicat sa optati pentru ventilatoarele cu apa. Acestea sunt cele care pot raci foarte repede o camera, fiind potrivite pentru orice spatiu. Insa, acest ventilator cu apa este ceva mai scump decat cele fara aceasta optiune. Nu trebuie sa uitati nici de garantie atunci cand urmeaza sa achizitionati un ventilator, iar acest aspect este foarte important pentru a avea o optiune in cazul in care ventilatorul se va defecta. Este indicat sa optati pentru o garantie de minim 2 ani, pentru a va asigura de faptul ca in aceasta perioada chiar daca ventilatorul se va defecta veti avea posibilitatea de a beneficia de repararea gratuita a acestuia.

Consumul de energie electrica joaca de asemenea un rol important in ceea ce priveste achizitionarea unui ventilator, ceea ce inseamna ca este indicat sa va informati si din acest punct de vedere. In aceste conditii, putem adauga ca acest consum de energie electrica a unui ventilator depinde foarte mult de clasa energetica a acestui echipament. Astfel, aparatele de clasa energetica A sau A+ sunt cele ce pot avea un consum mult mai mic, de pana la 40 % in comparatie cu echipamentele de clasa C sau D. Un ventilator va functiona pe perioada vetii o perioada de aproximativ 8 ore pe zi, insa in situatiile in care canica este mai mare, perioada de functionare va creste si trebuie sa aveti in vedere acest aspect in vederea achizitionarii unui ventilator.

Referitor la montajul unui ventilator, putem spune ca se realizeaza de cele mai multe ori prin serviciile unei firme specializate. In cazul in care montajul este inclus in pretul de achizitie, atunci beneficiarul nu va mai trebui sa plateasca din buzunarul propriu pretul de montare.

Exista si anumite sfaturi practice in ceea ce priveste utilizarea sau achizitionarea unor ventilatoare. In acest sens, putem spune ca nu este indicat sa optati pentru montarea unor ventilatoare subdimensionate deoarece durata de utilizare a acestora va fi una mult mai mica. Nu este indicat sa achizitionati ventilatoare depasite tehnologic sau cu clase energetice inferioare. Este necesar sa va informati si in ceea ce priveste raportul calitate pret, deoarece acesta este foarte important pentru a beneficia mereu de produse de calitate.

Procesul de ventilatie

Cu siguranta sunteti interesati de acest proces de ventilatie in cazul in care urmeaza sa achizitionati echipamente de acest tip. In aceste conditii, putem adauga ca ventilatia se poate realiza prin evacuarea aerului viciat pentru ca mai apoi sa fie introdus in incapere un aer proaspat. Prin acest proces de ventilatie orice incapere va avea posibilitatea de a se bucura de racirea dorita, ceea ce inseamna ca va exista un confort ideal pe perioada verii. Acesta este de fapt si motivul pentru care multe persoane iau in calcul achizitionarea si utilizarea unor echipamente de acest tip.

Functiile de baza ale unui ventilator

Referitor la functiile de baza ale unui ventilator putem aminti in primul rand ventilarea. In acest sens unitatea interioara va ventila aerul din incapere, oferind un proces eficient de racire utilizand o cantitate minima de energie. Pentru ca acest lucru sa se intample, este indicat sa va informati pentru a alege cele mai potrivite echipamente de acest tip. O alta functie a unui ventilator este cea de dezumidificare, pentru a creste senzatia de confort. In aceste conditii, se va asigura si un nivel optim de umiditate, ceea ce inseamna ca dezvoltarea unor microorganisme sau a mucegaiului este limitata. Un ventilator trebuie sa aibe si functia de restart automat, deoarece in cazul unei intreruperi de curent, aparatul sa porneasca automat din nou, fara alte dificultati.

In ceea ce priveste achizitionarea unui ventilator, este foarte important sa tineti cont si de spatiul camerei in care veti dori sa il utilizati. In aceste conditii, pentru sufragerie este indicat un ventilator cu picior si cu o putere mai mare decat celelalte ventilatoare. Totodata, aveti posibilitatea de a opta pentru aceasta camera si pentru un ventilator lustra, pe care il veti suspenda pe tavan, avand functii duble, pentru iluminar si pentru ventilare. In cazul in care veti dori sa optati pentru achizitionarea unui ventilator pentru dormitor, este indicat  un ventilator reglabil si de dimensiuni mai mici, pana in 40 de cm pentru a avea posibilitatea de amplasare in spatii mai inguste.

Este indicat ca in vederea achizitionarii unui ventilator sa optati mereu pentru produsele oferite de firmele consacrate si autorizate in acest domeniu. In caz contrar este posibil ca echipamentul achizitionat sa aiba o functionare deficitara ceea ce cu siguranta nu va doriti. Chiar daca veti investi o suma mai mare de bani pentru a achizitiona un ventilator, veti avea posibilitatea de a sti sigur ca acest aparat nu se va defecta dupa o saptamana.

O alta intrebare ce apare in cazul persoanelor ce doresc sa achizitioneze un ventilator este daca sa opteze pentru unul fix sau mobil. In aceste conditii putem spune ca ventilatorul mobil este cel care va ventila aerul de la stanga la dreapta, iar camera se poate raci mai repede. Acest tip de ventilator poate fi setat sa functioneze fix cat si mobil. Ventilatorul fix va ventila mereu intr-o singura directie, iar cel mobil are functii de rotire si inclinare.

Chiar daca veti utiliza un ventilator eficient, este indicat sa puneti in practica si anumite trucuri in ceea ce priveste pastrarea racorii in camera sau imobilul dumneavoastra. In aceste conditii este indicat ca atunci cand plecati de acasa sa inchideti toate ferestrele, si sa trageti draperiile si jaluzelele pentru a pastra umbra si racoare. Pe perioada caniculei este indicat sa gatiti cat mai putin la aragaz si la cuptor. Este indicat sa asezati in fata ventilatorului un bol cu cuburi de gheata pentru ca aerul sa fie unul foarte racoros. Totodata, puteti aseza ventilatorul in cel mai umbros loc al camerei pentru a ventila un aer rece.

Concluzie

In concluzie, este indicat sa luati in calcul achizitionarea unui ventilator pentru zilele toride de vara. In aceste conditii, veti avea posibilitatea de a beneficia de toate elementele prin care sa creati in interiorul unui spatiu un confort ideal. Acesta este si motivul pentru care multe persoane iau in calcul posibilitatea e a beneficia de un ventilator pentru zilele toride de vara. Cel mai important aspect de care va trebui sa tineti cont sunt legate de calitatea si pretul acestui ventilator. Tinand cont de aspectele de mai sus, veti avea posibilitatea de a opta pentru produse ce au un raport excelent calitate pret, ceea ce nu poate decat sa va bucure. Chiar daca veti cheltui un pic mai mult decat v-ati propus, veti avea posibilitatea de a beneficia de un produs de o calitate superioara.

Va dorim o vara racoroasa !!!

Ventilatoare recomandate

1. Ventilator turn Taurus Babel , 45W, 3 viteze

Ventilator turn Taurus Babel
Putere: 45W, 3 viteze, timer 120 min.,
Panou de comanda pe aparat – Miscare oscilatorie la 70º
Inaltime 75 cm – Baza rotundaProtectie motor
Greutate: 3,5 kg – Nivel zgomot (dB): 58.9
Timer (min): 120
Dimensiuni (D x H x W) (mm): 240 x 780 x 240

Vezi detalii si pret

2. Ventilator cu picior Star-Light FBWB-60W

Ventilator cu picior Star-Light FBWB-60W

Tip: Cu picior – Putere (W): 60
Tip alimentare: La retea – Numar viteze: 3
Functii: Oscilatie automata – Culoare: Alb/Negru
Diametru elice (cm): 40 – 3 palete
Reglabil pe inaltimeGreutate: 5.4 kg
Baza: Rotunda – Inaltime (cm): 124
Dimensiuni (D x H x W) (mm): 390 x 1240 x 430

Vezi detalii si pret

3. Ventilator metalic de podea Star-Light FTFS-100W

Ventilator metalic de podea Star-Light FTFS-100WVentilatorul FTFS-100W de la Star-Light. El iti “aduce briza marii” acasa sau la birou. Reglajele incluse te vor ajuta sa il “faci mai prietenos” in functie de situatie, creandu-ti un climat placut, suficient de racoros pentru a te relaxa.

Motor de 100W ce ii confera suficienta putere pentru a genera racoarea de care ai nevoie.
Un comutator de viteza cu 3 trepte (nivele). – Nivel de zgomot redus.
Reglare orizontala3 palete aluminiu – Carcasa metalica

Vezi detalii si pret

4. Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02, 90W

Ventilator cu pulverizare apa Taurus Alpatec VB 02, 90WVentilator cu pulverizare apa. Putere: 90W. Debit aer: 3640 mc/h
Diametrul paletelor 40 cm – 3 vitezeMiscare oscilatorie la 70° – Atomizor apa
Functii: ventilare, racire prin pulverizarea apei si ionizare aer,sistem antiitantari (nu contine pastile)
3 moduri de functionare: normal, natural si somn.
Timer 12h – Ecran tactil cu afisaj LCD – Difuzor de parfum
Rezervor apa 3,1L – Consum de apa: 0,28l/h. Autonomia de racire cu apa dintr-un rezervor 14 ore.
Accesorii: 1 acumulator gheata ptr. racirea apei – TelecomandaNivel de zgomot: 52.7 dB
Vezi detalii si pret

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button