Aspiratoare

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B – review complet

Cuprins

Samsung VCC44E0S3B este un aspirator fara sac cu un design clasic, principalele capitole la care se remarca fiind puterea de aspirare deosebita si noul filtru de tip HEPA conceput de compania cu origini coreene in vederea combaterii sentimentului de aer incarcat in momentul in care aspirati.

Cum peste 90% dintre aspiratoarele utilizate in mod frecvent sunt de veche generatie si au o problema din acest punct de vedere, Samsung a dorit ca persoanele care decid sa isi cumpere un aspirator nou pastrand linia clasica sa aiba o varianta accesibila, igenica si totodata performanta.

Utilizand noul sistem de filtrare HEPA, Samsung VCC44E0S3B ne demonstreaza inca o data ca aspiratoarele clasice fara sac pot face fata fara niciun fel de problema rigorilor actuale.
Ce inseamna filtrare de tip HEPA si cum influenteaza ea aerul degajat intr-o incapere aspirata cu un model din aceasta categorie? Filtrele de acest gen au rolul de a filtra in profunzime aerul degajat de catre aspirator, toate microparticulele colectate de pe diversele tipuri de pardoseli fiind retinute la interior.

Principalul nostru inamic atunci cand vine vorba despre curatarea unei pardoseli nu este reprezentat doar de catre micile resturi alimentare, praful acumulat sau firele de par, trebuie sa avem in vedere ca exista si microparticule sau chiar bacterii greu de sesizat de catre vederea umana care, odata degajate in atmosfera, ele pot fi inhalate cu usurinta.

Un bun exemplu ar fi mucegaiul, omniprezent in orice tip de incapere datorita caracteristicilor sale de inmultire in cel mai scurt timp. Utilizand noul aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B dotat cu filtru HEPA, aerul din incaperea in care aspirati este unul curat si sanatos, doi indicatori ai faptului ca ati ales un model propice necesitatilor voastre.

Ce sta la baza certificarii acestui model de aspirator fara sac in randul produselor cu adevarat igienice? Produsele din categoria aspiratoare sunt testate in cele mai mici detalii de catre un institut care poarta numele de SLG si are locatia in Germania, specialistii de aici acordand calificative pentru fiecare model utilizat. In cazul aspiratorului Samsung VCC44E0S3B, s-a constatat ca noul sistem de filtrare HEPA este extrem de igienic si va permite sa respirati un aer proaspat in timpul si dupa sesiunea de aspirare derulata.

Un nou compartiment de aspirare si depozitare

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B - TwinAu existat mai multe tentative ale celor de la Samsung pentru a putea implementa un sistem  optim de aspirare si depozitare a reziduurilor. Nefiind vorba despre un aspirator cu sac, Samsung VCC44E0S3B se bazeaza pe un compartiment ceva mai special, un sistem care poarta numele de Twin Chamber System.

De altfel, aceasta inovatie marca Samsung a fost indelung discutata si chiar preluata de alte branduri cu renume datorita performantelor sale foarte ridicate. Conform arhitecturii incaperii de depozitare a particulelor de praf si a altor resturi aspirate, exista numai putin de doua camere speciale care permit atat depozitarea cat si filtrarea in functie de dimensiuni.

Aspirate in prima incapere cu o precizie de metronom, unele particule si bacterii sunt transportate datorita fluxului de aer ridicat catre cealalta incapere. In acest fel, in timp ce dumneavoastra aspirati celelalte suprafete ale pardoselii, aspiratorul Samsung VCC44E0S3B reuseste sa divizeze cumva resturile aspirate ajutandu-va sa mentineti aceeasi putere de aspirare chiar si cand se atinge pragul maxim de colectare.

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B.jpg 2Cum functioneaza aceasta tehnologie in favoarea sanatatii voastre? Pe langa faptul ca impartirea si depozitarea particulelor conduce la o putere de aspirare mai ridicata, este de apreciat faptul ca aspiratorul fara sac Samsung VCC44E0S3B reuseste de depoziteze particulele in camera speciala fara a mai exista riscul eliminarii prin canalul de ventilatie a particulelor de praf in aerul respirat.

Asa cum precizam inca din primele randuri ale acestei prezentari a produsului Samsung VCC44E0S3B, discutam despre un aspirator fara sac ce poseda cateva inovatii pe care trebuie sa le luati in considerare indiferent de alternativele care va sunt puse la dispozitie. Una dintre acestea este Twin Chamber System, ceea ce numim noi capacitatea aspiratorului de aspirare in regim ciclonic. Putere sporita, igiena desavarsita si o economisire evidenta prin prisma absentei sacilor anevoiosi pe care nu trebuie sa ii mai schimbati la un anumit interval de timp.

Design si utilitate, factori importanti de achizitie in cazul unui aspirator

Conteaza designul unui aspirator? Desigur, fiecare detaliu de acest gen conduce la o utilitate aparte dar si la o integrare facila printre celelalte aparate de natura electrocasnica, asta daca tineti in mod expres sa echilibrati cumva paleta de culori si formele din propriul vostru camin.

Coloristic vorbind, aspiratorul fara sac Samsung VCC44E0S3B este disponibil intr-o singura varianta, carcasa de culoare neagra fiind prevazuta cu un superb contur frontal de culoare albastra. Samsung nu se dezminte si ne propune inca un aspirator fara sac de dimensiuni mici, acesta masurand doar 272 x 398 x 243 mm (L X H X I), cote care confirma aceasta afirmatie.

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B.jpg 1Cromatica deosebita dar si finisajele de calitate ne duc cu gandul la un model futuristic si adevarul este ca Samsung VCC44E0S3B se face remarcat indiferent de unghiul din care este privit. In ciuda dimensiunilor sale destul de scazute, aspiratorul nu face rabat de la performanta sau utilitate oferindu-va posibilitatea de a stoca numai putin de 1.3 L in compartimentul sau dual.

Recipientul special conceput pentru depozitarea prafului a fost stabilit la capacitatea de 1.3 L si pare a fi o valoare suficient de ridicata pentru a nu va pune pe drumuri atunci cand incepeti curatenia in propria locuinta. In plus, nu se pune problema ca activitatea sa fie ingreunata de o depozitare masiva de particule de praf, Samsung VCC44E0S3B beneficiind de acel rezervor special in care ajung reziduurile de mari dimensiuni care pot influenta capacitatea de aspirare.

Ce ne-a mai placut la nivel estetic si functional? Vom pune pret pe doua criterii pe care le consideram importante si motive de departajare intre doua sau mai multe modele de aspiratoare fara sac. Un prim element este raportat la utilitatea din timpul aspirarii, un aspirator necesitand roti rezistente, usor de manevrat. Samsung VCC44E0S3B este un aspirator inzestrat din acest punct de vedere, cele doua roti foarte mari garantand stabilitate si usurinta de manevrare pe orice tip de pardoseala.

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B.jpg 3Un al doilea criteriu le vizeaza pe persoanele alergice, atat la praful in cantitati mari cat si la parul de animale. Samsung VCC44E0S3B se dovedeste a fi un aspirator perfect pentru cei alergici, puterea sa ridicata de aspirare garantand eliminarea in totalitate a prafului de pe pardoselile tari, mochete, covoare sau chiar lenjerii de pat. Astfel, daca aveti caini sau pisici care obisnuiesc sa petreaca timpul alaturi de voi, alegeti un aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B si mizati pe programul de aspirare in profunzime.

Caracteristici generale

Incadrandu-se fara niciun fel de problema in randul aspiratoarelor fara sac performante, Samsung VCC44E0S3B are capacitatea de a aspira exclusiv pardoseli uscate. A se evita pardoselile in care gradul de umiditate este ridicat, riscati sa afectati intreg circuitul de aspirare cat si filtrul HEPA.

Puterea sa este una medie dar apreciata, asta pentru ca cei 1500 W ofera pana la 310 W putere de aspirare efectiva, un standard destul de inalt. Avand un rezervor de 1.3 L, putem spune ca performantele acestui aspirator fara sac sunt cat se poate de bune, cu un plus in ceea ce priveste curatarea suprafetelor dure, capitol la care a primit Clasa D.

Aspirator fara sac Samsung VCC44E0S3B.jpg 4Pe langa acest calificativ, Samsung VCC44E0S3B detine Clasa D si la emisiile de praf, o eficienta energetica incadrata la clasa F dar si o eficienta la nivel de curatare a covoarelor si altor suprafete moi incadrata la clasa F. Per ansamblu, raportandu-ne la pretul sau de achizitie si la utilizarea sa la parametri optimi, Samsung VCC44E0S3B se evidentiaza intr-un mod mai mult decat placut.

Accesorii si alte detalii tehnice

Capitolul “Accesorii” este unul dintre aspectele la care Samsung ar fi putut sa faca ceva mai mult decat in mod obisnuit. Pachetul este putin saracacios insa poate sustine o activitate obisnuita fara niciun fel de probleme. Avem parte de o perie standard, perie mai mica pentru ca aspirarea spatiilor inguste sa nu necesita o implicare adiacenta dar si un tub telescopic confectionat din metal de calitate.

Dimensional, Samsung VCC44E0S3B este un aspirator fara sac ce se prezinta excelent in conditiile in care capacitatea de aspirare este mult peste medie. Greutatea sa de doar 6 kg il avantajeaza in timpul deplasarii, la fel cum cablul cu o lungime de 6 m ne permite sa acoperim o suprafata de pana la 9 m fara a apela la improvizatii.

Concluzii

Destinat utilizarii intr-o locuinta, Samsung VCC44E0S3B este aspiratorul care s-a potrivi oricarei necesitati. Este fiabil, mobil, elibereaza un zgomot de doar 81 dB la putere maxima si reuseste sa depoziteze cu precizie fiecare particula de praf aspirata. Faptul ca aspirarea se face cu ajutorul unui filtru HEPA este fara doar si poate un plus, activitatea sa putand fi considerata a fi una extrem de igienica, ideala pentru persoanele alergice si nu numai.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button