Calitatea aerului

Dezumidificator Meaco UK 12L – review complet

Cuprins

Un dezumidificator este bun in orice casa care are umiditate crescuta, va preveni inmultirea microbilor si aparitia igresia si a mucegaiului. Dezumidificatorul Meaco UK 12L este unul dintre cele mai bune existente pe piata.

Chiar daca pretul de achizitie este ceva mai piperat comparativ cu altele din aceeasi categorie de produse vei vedea in cele ce urmeaza de ce. Un produs care are functii excelente si componente de top va atrage dupa sine si un pret mai ridicat.

Totusi eu zic ca merita investitia avand in vedere ca vorbim de sanatatea ta si a familiei tale. In cele ce urmeaza voi detalia caracteristicile dezumidificatorului Meaco UK 12L.

Multifunctionalitate si autonomie intr-un singur produs

Dezumidificatorul Meaco UK 12L este inovator pentru ca reuseste sa indeplineasca doua functii separate si le face pe fiecare din ele foarte bine.

In primul rand are rol de dezumidificator. Cu ajutorul higrostatului incorporat, dezumidificatorul Meaco UK 12L masoara umiditatea relativa din camera in care se afla. Tu poti citi aceasta umiditate pe display-ul digital pe care il are asa ca oricand stii care e procentul de umiditate si poti alege sa pornesti dezumidificatorul Meaco UK 12L sau nu. Daca setezi o umiditate mai mica decat cea existenta, dezumidificatorul Meaco UK 12L va porni automat pentru a scoate umezeala din camera.

Cand valoarea setata de tine este atinsa aparatul se va opri singur. In acest fel nu consuma nici energie degeaba si nici nu este nevoie ca tu sa il actionezi manual. Aceasta autonomie iti va permite sa uiti ca dezumidificatorul Meaco UK 12L isi face treaba iar tu sa iti vezi de ale tale.

A doua functie importanta a dezumidificatorului Meaco UK 12L este cea de purificator de aer. Poate una dintre cele mai importante componente ale dezumidificatorul Meaco UK 12L este filtrul HEPA. Acest filtru este cel mai bun la momentul actual pe piata fiind testat in nenumarate randuri.

Panou de control dezumidificator Meaco UK 12LFiltrul reuseste sa capteze pana la 99,97% din particulele cu dimensiunea minima de 0,3 microni aflate in aer. Tipurile de particule pe care le indeparteaza dezumidificatorul Meaco UK 12L aflat pe functia de purificare sunt acarieni, praf, microbi, fungi, par de animale, polen. Toate aceste particule sunt alergenice asa ca iti poti da seama ca dezumidificatorul Meaco UK 12L ar fi foarte benefic persoanelor cu alergie, care sufera de astm sau bebelusilor.

Dar toata lumea ar trebui sa respire un aer cat mai curat, cel putin in propria locuinta. De aceea producatorii au introdul filtrul HEPA la dezumidificatorul Meaco UK 12L.

Dezumidificare cu verificarea umiditatii la fiecare 30 minute

Dezumidificatorul Meaco UK 12L are un sistem aparte de functionare. Higrostatul de care am vorbit mai sus functioneaza non stop chiar daca aparatul nu merge. El intotdeauna va arata umiditatea reala din camera.

Dupa ce dezumidificatorul Meaco UK 12L a atins tinta de umiditate setata de tine (pe care o poti seta intre 30% si 80%) aparatul se va opri insa, timp de inca 10 minute, ventilatorul sau va continua sa mearga. El va verifica daca umiditatea inregistrata este stabila.

Caracteristici principale dezumidificator Meaco UK 12LDaca ramane constanta timp de 10 minute atunci se va opri si ventilatorul. Daca incepe sa creasca, dezumidificatorul Meaco UK 12L va porni din nou. Dupa ce se stabilizeaza procentul dorit de umiditate, la fiecare 30 minute ventilatorul va porni din nou pentru verificarea umiditatii. Aceste cicluri se reiau atata timp cat dezumidificatorul Meaco UK 12L este conectat la priza.

Cunoscand acest sistem de functionare poti sa iti dai seama ca dezumidificatorul Meaco UK 12L, atunci cand este instalat prima oara, scoate umezeala din camera, si apoi are rolul de a mentine un grad de umiditate setat de tine constant. Prin urmare, nu se vor mai inmultii bacteriile si virusurile in aer si nici nu se vor crea conditiile apritiei igrasiei si mucegaiului.

Din pacate nu exista trepte de putere pentru dezumidificatorul Meaco UK 12L. Insa producatorii promit ca acest aparat isi adapteaza singur gradul de extractie al apei in functie de conditiile in care se afla. Utilizatoarele care folosesc dezumidificatorul Meaco UK 12L in uscator pentru a usca rufele proaspat scoase din masina de spalat certifica faptul ca aparatul reuseste sa usuce hainele intr-o zi.

Racord pentru evacuare externa

Capacitatea maxima de dezumidificare a aparatului este de 12L/zi iar recipientul de colectare a apei este de 2,5 L. Pentru a nu face foarte multe drumuri pentru golirea recipientului unde se aduna apa ai posibilitatea racordarii dezumidificatorul Meaco UK 12L printr-un furtun la o gura de scurgere.

Apa se va scurge direct catre evacuarea externa iar tu nu mai stai sa verifici cat de plin e recipientul de colectare. Dezavantajul acestei functii este ca nu ai la indemana o gura de scurgere in orice camera ci mai degraba la baie. Asa ca daca vrei sa cumperi dezumidificatorul Meaco UK 12L pentru baie aceasta functie sigur iti va fi folositoare.

Daca insa s-a umplut rezervorul de colectare este important sa stii ca dezumidificatorul Meaco UK 12L se va opri automat. Nu va da pe afara apa din recipient. Exista chiar o luminita care iti semnalizeaza ca rezervorul este plin si ca este momentul sa il golesti.

Alte functii suplimentare

Dezumidificator pentru uscare rufeDaca ai copilasi mici si vrei sa fii sigur ca ei nu umbla la dezumidificatorul Meaco UK 12L atunci poti activa functia „blocare copii”. Asta inseamna ca cei mici nu pot modifica setarile impuse de tine schimband parametrii de umiditate.

De asemenea, poti programa cand sa se opreasca automat dezumidificatorul Meaco UK 12L. Ai disponibil un timer care functioneaza intre 1 ora si 24 de ore asa ca daca vrei sa lasi pornit dezumidificatorul Meaco UK 12L si sa pleci de acasa poti sta fara grija ca el se va opri singur cand s-a scurs timpul impus de tine. Aceeasi situatie este valabila si daca adormi cu el pornit. Acest timer se va dovedi folositor in numeroase ocazii.

Caracteristici generale

Dezumidificatorul Meaco UK 12L are un aspect placut fiind alb cu o dunga verde. Are dimensiunea de 325 x 485 x 248 mm si o greutate de 9,5 kg. Pentru a fi usor de transportat, producatorii au inserat un maner de transport robust.

Debitul de aer maxim este de 100 mc/h facandu-l eficient in spatiile care au maximum 30 mp. Prezinta dezghetare automata electronica.

Conditiile optime de temperatura pentru functionarea eficienta a dezumidificatorului Meaco UK 12L sunt intre 5 si 35 de grade Celsius iar din punct de vedere al umiditatii intre 30% si 100%.

Din punct de vedere al zgomotului produs cand este pornit acesta poate ajunge la 44 dB ceea ce nu inseamna prea mult insa nu e nici silentios. Consuma 160 watti.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button