Fiare si statii de calcat

Review complet fier de calcat Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110

Cuprins

Sensixx’x este noua serie de fiare de calcat marca Bosch, compania germana dorind sa aduca un plus de inovatie unui segment de produse ajuns la pragul saturatiei. Modelul Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 reprezinta o imbinare intre puterea uneltelor produse in fabricile din Stuttgart si noile tendinte care fac dintr-un fier de calcat un adevarat aliat pentru o persoana care doreste sa calce intr-o maniera delicata articole vestimentare sau de design interior fara un efort prea mare.

Fierul de calcat Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 este de-a dreptul captivant, designul sau fiind putin atipic, cu siguranta diferit fata de ceea ce regasiti pe rafturile magazinelor de aparatura electrocasnice. Forma, desi similara cu a altor fiare de calcat, impresioneaza datorita pozitionari cablului de alimentare si a principalelor butoane care constituie asa-zisul panou de comanda.

Design compact si distributie eficienta a componentelor de baza

Considerati materialele de fabricatie si culorile ca fiind elemente singulare in vederea definirii designului unui aparat electrocasnic? Nimic mai gresit, alaturi de paleta coloristica si materialele despre care punctam un singur detaliu – trebuie sa fie de calitate – vom invoca si alte mici detalii care fac diferenta intre un fier de calcat uzual si unul de top.

Varful ascutit indica atat o forma robusta cat si o usurina de a calca marginile unui material sau chiar mansetele unei camasi. Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 a fost dotat cu un varf extrem de ascutit pentru a va ajuta sa ajungeti cu usurinta chiar si in zone mai putin accesibile, precum mansetele si gulerul unei camasi sau zonele de langa nasturii unui articol vestimentar.

Bosch Sensixx'x DA30 TDA3026110 2Manerul este unul de tip monobloc, asta definind un ansamblu compact care denota in primul rand rezistenta. In cazul unui maner, este importanta forma si suprafata de contact, Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 fiind un model care, din fericire, a fost conceput corect in vederea unei manevrabilitati sporite.

Panoul de comanda principal este sub maner, butonul de mare dimensiune fiind accesibil in orice moment. Mai exista o alta zona impanzita de butoane si functii suplimentare dispusa la capatul manerului, in imediata apropiere a rezervorului de apa utilizat de sistemul de abur. Aceste butoane sunt actionate mecanic si ofera posibilitatea de a apela functia de eliberare a jetului de abur sau chiar de blocare a sistemului. Tot in aceasta zona este si un led care indica momentul in care fierul de calcat a atins temperatura setata sau simpla conectare la priza din perete.

Am amintit despre rezervorul de apa, in cazul modelului Sensixx’x DA30 TDA3026110 fiind vorba despre un ansamblu cu capacitatea de 0.32 de litri. Nu se diferentiaza foarte mult de rezervorul altor fiare de calcat, principalele sale capacitati fiind protectia impotriva depunerilor de calcar, gradajul pentru a controla cantitatea de apa alimentata si capacul usor de desfacut.

Functii de top oferite de Bosch fiarelor de calcat din gama Sensixx’x

Bosch Sensixx'x DA30 TDA3026110 1Evidentiata este talpa de tip Ceranium Glissee, o inventie Bosch care permite o alunecare lina pe suprafetele calcate. Avantajul sau nu este doar suprafata din ceramica rezistenta la temperaturile inalte, noi consideram ca principala utilizare se rezuma la directiile in care poate fi utilizat fierul de calcat. Uitati de pozitionarea fierului de calcat intr-o anumita zona si bucurati-va de un confort maxim, noul model Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 asigurand o calcare usoara indiferent de directia miscarilor voastre.

DripStop este una dintre functiile de referinta ale acestui fier de calcat, Bosch dorind sa puna punct momentelor neprevazute in care picaturile de apa fierbinte pot compromite tesaturile si sedinta de calcat. Functia de anti-picurare pastreaza apa in rezervorul destinat jetului de abur si indeparteaza orice risc de imprastiere nedorita a apei pe suprafetele textile.

3AntiCalc este un concept nou la care compania germana a lucrat din rasputeri, un nivel tehnologic la care s-a ajuns in urma a mai multi ani de cercetare. Fiarele de calcat cu jet de aburi au fost intotdeauna predispuse depunerilor de calcar, 3AntiCalc fiind o solutie intgrata care are capacitatea de a autocurata aparatul si de a indeparta orice urma de calcar.

Obisnuiti sa uitati fierul de calcat in priza atunci cand va grabiti? Puteti pleca la birou sau in oras fara niciun fel de problema, Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 fiind dotat cu o functie de securitate suplimentara. Auto Shut-off ajuta la deconectarea fierului de calcat in mod automat, siguranta voastra, a copilului si a locuinte fiind una dintre tintele companiei Bosch.

Caracteristici generale

Bosch Sensixx'x DA30 TDA3026110 3Avand o putere de 2600 de watti, Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 este unul dintre fiarele de calcat puternice. Sa nu uitam de utilitatea acestui fier de calcat, el fiind incadrat in randul aparatelor electrocasnice, amanunt pentru care puterea enuntata anterior poate reprezenta un punct forte.

La nivel dimensional, in ciuda unei forme usor atipice, modelul Sensixx’x DA30 TDA3026110 nu masoara decat 121 x 290 x 150 mm, greutatea totala fiind de maxim 1.5 kilograme in momentul in care nu ati apelat la umplerea rezervorului de 0.32 litri pentru a va bucura de jetul de abur.

Manerul, asa cum il prezentam anterior, are o forma prietenoasa iar suprafata sa este prevazuta cu un material cauciucat destul de moale. Chiar daca aveti mana usor umeda sau pur si simplu doriti ca aderenta sa fie perfecta, manerul se comporta exemplar pentru ca reuseste sa preia forma palmei.

Cablul de alimentare este si el o parte importanta a unui fier de calcat, in cazul modelului Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 avand de-a face cu un accesoriu fix, destul de flexibil. Lungimea de 2 metri pare a fi suficienta pentru a putea opera fara niciun fel de problema in imediata apropiere a mesei de calcat folosite.

Alte functii si optiuni

Exista un sistem de abur foarte bine pus la punct, debitul de 40 de grame/minut fiind mai mult decat suficient pentru a putea calca pe orizontala. V-ati imaginat cum ar fi sa utilizati un fier de calcat pe verticala? Luati in calcul si aceasta optiune, Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 fiind prevazut cu o talpa permisiva, fluxul de abur fiind disponibil si in pozitie verticala.

Rezervor apa fier de calcat Bosch Sensixx'x DA30 TDA3026110 4Intram putin in detalii si precizam un criteriu important de alegere a fiarelor de calcat cu jet de aburi, valoarea oferita de Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 fiind de 160 de grame/minut. Este o cota medie si suficienta din punctul nostru de vedere, o astfel de cantitate de abur garantand calcarea oricarui articol textil.

Ca functii suplimentare, remarcam pulverizatorul dispus in partea frontala, un sistem anticalcar capabil sa mentina intr-o stare impecabila atat talpa cat si rezervorul de apa, dar si o functie mai putin uzuala, cea de aburire cu ajutorul varfului. Orificiile de la nivelul varfului permit eliberarea unui jet de abur controlabil ce ajunge in zone dintre cele mai dificil de accesat.

Concluzie

Aveti nevoie de un fier de calcat de generatie noua, capabil sa genereze un jet de abur puternic pe toate zonele suprafetei calcate? Bosch Sensixx’x DA30 TDA3026110 este modelul care poate acoperi intregul necesar casnic, un adevarat artizan al usurintei de calcare cu o talpa din ceramica perfect plata si un jet de abur care poate fi adaptat prin intermediul unui buton intuitiv.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button