Fiare si statii de calcat

Statie de calcat Philips PerfectCare Viva GC7031/20 – review si pret

Cuprins

O statie de calcat este un upgrade considerabil, Philips PerfectCare Viva GC7031/20 reprezentand o solutie mult mai avansata decat orice fier de calcat conventional. Puterea de lucru ridicata, talpa de o calitate incontestabila si sistemul de abur cu rezervor generos bazat pe o presiune adaptabila fac din noua statie de calcat Philips o alegere reprezentativa pentru publicul aflat in cautarea unei solutii de calcat haine cu performante ridicate.

Philips este un producator important de aparatura electrocasnica, segmentul dedicat statiilor de calcat fiind populat cu mai multe modele adaptate necesitatilor din momentul de fata. Pentru modelul Philips PerfectCare Viva GC7031/20 s-a lucrat intens, imbunatatirea sistemului de degajare a jetului de abur dar si a suprafetei talpii fiind plusurile cele mai evidente.

Noi inovatii pentru sedinte de calcat mai facile

Daca temperatura a fost intotdeauna principala arma a unui fier de calcat in vederea obtinerii rezultatelor perfecte, iata-ne ajunsi in momentul in care o temperatura optima trebuie completata si de un jet de abur propice indreptarii tesaturilor de orice fel.
Aceasta imbinare de tehnologii poarta numele de OptimalTEMP, o functie pe care Philips o promoveaza in mod expres si prin intermediul careia doreste sa inoveze cumva domeniul statiilor de calcat. Se spune ca OptimalTEMP reuseste sa echilibreze cumva temperatura si jetul de abur conducand la un mix ideal.

Exista un procesor prin intermediul caruia se controleaza temperatura talpii, totul in regim de maxima precizie, in timp ce ProVelocity este un generator de abur compact dar puternic, fluxul de abur asigurand un calcat cu de pana la doua ori mai rapid decat in mod obisnuit.

steam glideO componenta performanta poarta numele de SteamGlide Plus, noua tehnologie Philips alocata oricarei talpi de statie de calcat produsa in acest an. Asigurand o alunecare cu de pana la trei ori mai buna decat in mod uzual, rezultatele sunt impecabile. Desenata pentru a se integra perfect in structura lui Philips PerfectCare Viva GC7031/20, aceasta talpa este dotata cu un numar impresionant de orificii pentru o distribuire mai buna a aburului, mai echilibrata decat in mod normal.

Reglarea aburului este mai simpla ca niciodata, jetul cu capacitate de pana la 120 grame/minut avand capacitatea de a functiona in regim continuu. Se spune ca aburul a fost implementat pentru a fluidiza procesul de calcat, un jet permanent de abur usurandu-va munca foarte mult. Aburul are capacitatea de a patrunde in tesatura ajutand la indreptarea acesteia indiferent de calitatea materialului. O cantitate mai mare de abur echivaleaza cu un calcat mai usor, jetul de 120 de grame ajutand si la generarea unui rezultat adecvat.

Prezenta unui rezervor de apa generos este un aspect esential in cazul oricarei statii de calcat, utilizarea indeluganta a jetului de abur implicand si o rezerva consistenta la nivelul agentului termic folosit. Spre deosebire de alte statii de calcat, Philips PerfectCare Viva GC7031/20 poseda un rezervor de apa generos, cei 1.7 litri garantand pana la trei sedinte de calcat fara a fi nevoiti sa reincarcati cu apa.

Functii avansate pentru o siguranta sporita

Siguranta este importanta atunci cand calcati, atat a voastra cat si a materialelor textile calcate. Se intampla destul de des sa uitam fierul sau statia de calcat in pozitia orizontala, cu talpa pe un tricou sau o camasa. Obiceiul este foarte greu de corectat iar Philips ofera o alternativa mai buna, functia Safe Rest permitand pozitionarea in deplina siguranta a talpii pe masa.

Pe laga aceasta siguranta, statia de calcat Philips PerfectCare Viva GC7031/20 are si un design ergonomic ce ajuta la obtinerea unei activitati mult mai confortabile. Nu veti mai fi nevoiti sa faceti multe miscari pentru ca raza de acoperire este una foarte mare, talpa fiind de o dimensiune destul de ridicata. Dupa ce ati reusit sa calcati haina preferate, puteti aseza talpa statiei in orice pozitie, atat hainele cat si husa mesei de calcat fiind in siguranta.

carry lockManerul statiei de calcat Philips PerfectCare Viva GC7031/20 este unul permisiv si pozitionat inteligent, la aceste caracteristici adaugandu-se si un sistem de siguranta denumita Carry Lock. Odata declansat, aveti posibilitatea de a fixa manerul in pozitia ideala urmand ca transportul sa nu afecteze in niciun fel integritatea fizica si functionala a statiei de calcat Philips.

Avertizare sonora privind detartrarea si presiunea pompei de apa

Lipsa detartrarii are un efect negativ pe termen mediu si lung asupra statiei voastre de calcat, Philips PerfectCare Viva GC7031/20 fiind dotata cu un sistem LED + avertizare sonora pentru a va reaminti ca trebuie sa intreprindeti si aceasta activitate. Daca ledul sta aprins mai mult de o ora, fara detartrare nu veti putea utiliza statia la parametrii normal, functia de abur fiind blocata.

Ulterior detartrarii, va este permis sa folositi jetul de abur dupa bunul plac, recomandat fiind sa folositi o apa speciala in momentul alimentarii rezervorului. Pentru mai multa siguranta, Philips propune un vas de detartrare ce ajuta la o eliminare rapida a tuturor impuritatilor.

Datele tehnice sunt cat se poate de concise, pompa de apa avand capacitatea unor setari care implica o presiune de pana la 4.8 bari. Noi o consideram o presiune de anvergura, transferul de apa generand un flux de abur suficient de puternic pentru a calca suprafetele. Bineinteles ca este vorba despre ProVelocity, un generator de mare capacitate care aprovizioneaza aceasta statie de calcat cu abur de calitate indepartand efectul de condens al apei.

Caracteristici generale

Cei aproximativ 2400 de watti, atat cat indica fisa tehnica a statiei de calcat Philips PerfectCare Viva GC7031/20, sunt o dovada a puterii pe care acest produs o detine. Exista o imbinare a puterii propriu-zise cu functiile de mare calitate pe care Philips le-a adus intr-un singur loc: statia de calcat PerfectCare Viva GC7031/20.

Dimensiunile specificate de producator sunt normale din punctul nostru de vedere, 322 x 194 x 236 reprezentand mai degraba un standard. Totusi, talpa ceramica de mare calitate cat si rezervorul de apa sau celelalte optiuni valabile aduc in prim plan o greutate de 4.1 kilograme, un detaliu pe care il consideram mai degraba de bun augur decat un impediment, o astfel de greutate conducand la un calcat mai lejer.

Timpul de incalzire in functie de programul de calcat selectat variaza in jurul a 2 minute. La interior exista si un furtun de transfer al apei in vederea obtinerii jetului de abur, acesta avand o lungim de 1.6 metri. Putin mai lung este cablul de alimentare, cei 1.8 metri ajutandu-va sa manevrati cu usurinta statia daca va aflati la o distanta relativ scazuta de o priza.

Alte informatii utile

Philips PerfectCare Viva GC7031 20 1Exista doi indicatori importanti care se raporteaza la abur: debitul si jetul de abur. In cazul debitului, valoarea precizata de producator este de 120 de grame/minut, un adevarat val de abur care ajuta la un calcat mai eficient. De partea cealalta, jetul ajunge la o valoare de 190 de grame/minut, Philips PerfectCare Viva GC7031/20 fiind una dintre cele mai inzestrate statii de calcat conventionale.

O functie mai putin vizibila dar foarte utila este cea de stocare a cablului, in zonele laterale existand un canal in care poate fi strans cablul electric. Desi nu sunt foarte adanci, diametrul ridicat al statiei de calcat Philips PerfectCare Viva GC7031/20 ajuta la o colectare facila a cablului.

Nu in ultimul rand, daca facem referire la performante, sa nu uitam de capacitatea acestei statii de a calca pe verticala. Considerat de foarte multi a fi un procedeu mult mai la indemana si cu rezultate foarte bune, calcatul pe verticala este posibil si cu noua statie Philips PerfectCare Viva GC7031/20.

Concluzie

Philips PerfectCare Viva GC7031/20 este un aparat util in propria locuinta, un substituent de calitate pentru orice fier sau statie de calcat de generatie veche. Are un aport substantial asupra confortului propriu care se materializeaza printr-un jet de abur stabil cat si printr-o talpa aderenta care conduce caldura cu precizie catre zonele de interes ale tesaturii vizate.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button