Retelistica

Review router wireless ASUS RT-AC87U Dual-band AC2400 Gigabit

Cuprins

Daca iti doresti un router wireless care sa fie din categoria premium, care sa aiba un raport calitate pret foarte bun si care sa iti ofere viteze incredibile la transferul de date atunci router-ul wireless ASUS RT-AC87U este exact ceea ce cauti.

Cu un design futurist, 4 antene detasabile, conectivitate si pe fata si pe spate se incadreaza cu succes in tendintele moderne de evolutie ale tehnologiei.

Daca mai spun si ca este un router wireless Dual Band cu standard-ul 802.11 AC combinat cu cel 802.11 N atunci cu siguranta vei fi impresionat si vei citi in continuare ce caracteristici speciale are acest router.

Design modern, suprafata mata si 4 antene

Design-ul este primul care iti ia ochii pentru ca este si primul lucru pe care il vezi cand scoti router-ul wireless ASUS RT-AC87U din cutie. Este foarte futurist si are 4 antene care se ataseaza la spate deoarece in cutie le vei gasit detasate.

Nu mai are forma perfect dreptunghiulara ca orice router wireless ci colturile sale sunt taiate un pic oblic pentru a parea cat mai nonconformist. Suprafata este mata, ceea ce este oarecum specific celor de la Asus si este de culoare neagra.

Suprafata mata este de apreciat deoarece nu acumuleaza praful atat de usor si nici nu se observa amprentele pe el. Are logo-ul companiei producatoare un pic in relief pe partea superioara.

Un minus este ca luminile de la functiile active pot fi un pic prea tari si pot deveni deranjante noaptea, dar pot fi oprite daca nu iti plac. De asemenea, s-a obervat ca router-ul se incalzeste un pic dar fara a strica suprafata pe care este asezat indiferent din ce material este facuta.

Procesor dual core

Viteza mare de transfer ASUS RT-AC87UNoul chipset Quantenna QSR1000 impreuna cu cele 4 antene aduc o inovatie pe piata routerelor wireless fiind prima oara cand se foloseste banda de 5 GHz la 4 antene (pana acum se putea doar la 3 antene). Pentru a putea coordona transferul de data s-a ales un CPU Broadcomm dual-core de 1 GHz si o memorie RAM de 256 MB. Memoria flash este de 128 MB.

Functioneaza pe doua benzi, atat pe banda de 2,4 GHz cat si pe banda de 5 GHz. Pe masura ce banda de 2,4 GHz se aglomereaza este important sa ai acces si la cea de 5 GHz care este mai exclusivista. Avand aceasta posibilitate dual band nu vei avea probleme cu vitezele la trasnferul de date.

Mai mult decat atat, in ceea ce priveste standardele pe care le foloseste router-ul wireless ASUS RT-AC87U se mentioneaza atat 802.11 N cat si 802.11 AC iar faptul ca poate trece de pe o banda pe alta si de la un standard la altul iti ofera cea mai mare viteza la internet. Asta de fapt este cel mai mare atuu al acestui router wireless ASUS RT-AC87U.

Unii utilizatori s-au plans ca le scade viteza atunci cand router-ul schimba benzile insa aceste probleme au fost rezolvate de cei de la ASUS in noile upgrade-uri. Asadar, daca iti instalezi router-ul acum verifica daca ai cele mai noi upgrade-uri instalate pentru a nu avea astfel de probleme.

Un minus al aceste tehnologii 4 x 4 prezenta la router-ul wireless ASUS RT-AC87U este faptul ca nu toate device-urile sunt compatibile cu ea si prin urmare nu pot atinge viteza maxima posibila a acestui router.

In anul in care a fost lansat router-ul doar laptopurile de la Apple erau suficient de performante pentru a functiona la maximum si a profita de viteza oferita de acest router. Cu timpul multe alte device-uri au evoluat si acum nu pare sa mai fie o problema.

Conectivitate USB 2.0 si 3.0, imprimanta, RJ-45

Conectivitate avansata Asus RT-AC87UCand vorbim despre conectivitate, router-ul wireless ASUS RT-AC87U le are pe toate. Te poti conecta la router prin intermediul unui port USB 2.0 aflat pe partea din spate a router-ului sau 3.0 aflat in partea din fata si mascat de o banda de cauciuc.

Tot pe partea din fata se afla si controalele pentru LED-uri si Wi-Fi. In partea din spate vei gasi portul USB 2.0, portul WAN de 10/100/1000 Mbps, 4 porturi 10/100/1000 Mbps LAN, butonul pentru WPS, cablul de alimentare si binenteles butonul de power. La cele 4 RJ-45 cu viteze gigabit se pot conecta mai multe device-uri pe care le doresti cum ar fi imprimanta, monitorul sau ce mai ai tu nevoie.

Cele 4 antene se ataseaza tot in partea din spate si iti vor oferi un semnal foarte bun atat in casa pe o suprafata foarte mare cat si la o distanta acceptabila. De exemplu un utilizator a confirmat ca inca primeste semnal suficient cat pentru a asculta muzica pe YouTube 4 etaje mai jos. Deci semnalul chiar este impresionant si este un atuu destul de mare pentru router-ul wireless ASUS RT-AC87U.

Tehnologie premiu multi user MIMO

Tehnologie rapida ASUS RT-AC87URouter-ul wireless ASUS RT-AC87U are incorporata o tehnologie MU-MIMO ceea ce inseamna ca ofera aceeasi viteza tuturor utilizatorilor care se conecteaza la router in acelasi timp. El poate detecta viteza de care are nevoie fiecare utilizator in functie de activitatea lui.

De exemplu, intre un utilizator care face browsing si altul care face download va aloca mai mul trafic de data celui care face download insa asta nu inseamna ca viteza va fi mai mica primului. Viteza de transfer a datelor nu va scadea nici dupa ce se mai conecteaza alti utilizatori la router-ul wireless ASUS RT-AC87U.

Caracteristici generale

Interfata configurare ASUS RT-AC87URouter-ul wireless ASUS RT-AC87U are securitate de tip 64/128 WEP encryption, WPA-PSK / WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, WPS, o frecventa de 2,4 GHz cu o rata de transfer Wi Fi de 6000 Mbps si una de 5 GHz cu o rata de trasnfer Wi Fi de 1734 Mbps, prezinta Printserver si tehnologie smart. Alimentarea este intre 110 si 240 V. Dimensiunile sunt 289.5 x 167.6 x 47.5 mm si o greutate de 0.747 kg.

Functii speciale

Incorporate la router-ul wireless ASUS RT-AC87U sunt urmatoarele functii speciale: 3G/4G data sharing, ASUS AiCloud, Multiple SSIDs si Parental Control care iti permite sa limitezi accesul la internet la un anumit interval orar in cazul in care ai copii.

Concluzie

Router-ul wireless ASUS RT-AC87U ofera viteza maxima de transfer atat pe conexiunile wireless cat si pentru reteaua de cablu. In plus, ofera putere maxima de procesare si redirectionare a pachetelor de retea si functii avansate potrivite pentru un router wireless modern si bine facut. Repreinta alegerea perfecta pentru cei care isi doresc un router puternic si stabil.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button