Aparate frigorifice

Review combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+

Cuprins

Arctic AK1M406NFS+ este o combina frigorifica ce face parte din gama premium range, acest standard fiind sustinut de trei parametri foarte importanti: sistemul performant de racire, capacitatea totala(volumul) si dotarile de top propuse de cei de la Arctic. Discutam despre un model extrem de elegant care a fost votat drept unul dintre cele mai bune produse ale acestui segment de electrocasnice. Disponibila intr-o singura varianta de culoare(argintiu), modelul AK1M406NFS+ este dotat cu numeroase functii avansate prin care pastrarea alimentelor la o temperatura potrivita pare a fi o simpla joaca de copii.

Exista o distributie adecvata a temperaturii in orice zona a celor doua compartimente, atat frigiderul cat si congelatorul fiind controlate individual pentru a putea genera temperatura pe care v-o doriti. Fiind vorba despre o combina frigorifica care beneficiaza de noua tehnologia Arctic Air Flow Dual Touch, alimentele isi vor pastra gustul si mirosul propriu, in timp ce volumul ridicat al modelului AK1M406NFS+ nu face nimic altceva decat sa va ajute sa depozitati o cantitate foarte mare de alimente in cele mai bune conditii.

Inovatiile Arctic transpuse in functionalitati si performante

Bineinteles ca primul element aparte al combinei frigorifice Arctic AK1M406NFS+ este insusi capacitatea sa superioara in ceea ce priveste depozitarea alimentelor. Cei de la Arctic o numesc Extra Volum si acest supranume este in ton cu realitatea, combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+ avand un volum extins pentru ca cei care o folosesc sa nu isi faca niciodata griji de spatiile disponibile in vederea pastrarii mancarii, a legumelor si a fructelor sau a bauturilor.

Este surprinzator sa vedem cum o combina frigorifica de aceste dimensiuni este capabila sa functioneze precum un frigider de dimensiuni cel mult medii. Ne referim, desigur, la consumul de energie, capitol la care cei de la Arctic au lucrat neconditionat pentru ca fiecare client al combinelor frigorifice produse la Gaesti sa se poata bucura de cel mai bun randament. Clasa energetica A+ pentru toate combinele frigorifice Arctic AK1M406NFS+, in cifre acest detaliu traducandu-se cu pana la 24% mai putin consum de energie fara ca functiile sa fie estompate vreun moment.

no frostEste o combina frigorifica demna de anul 2015, un model care garanteaza calitatea indiferent de unghiul de analiza la care apelati. Noi suntem foarte stricti in momentul selectarii si analizarii anumitor modele de combine frigorifice insa Arctic AK1M406NFS+ trece cu brio orice test. Cea mai frecventa problema a unui frigider sau a unei combine frigorifice, gheata formata de peretii interiori, nu mai reprezinta o bataie de cap, totul datorita sistemului No Frost pe care combina frigorifica din seria AK1M406NFS+ il utilizeaza pentru a asigura confortul suprem.

Majoritatea combinelor frigorifice pe care le regasiti in magazinele de profil au o problema raportata la cele doua compartimente de racire. In cele mai multe cazuri, fluxul de aer este acelasi si se risca destul de mult in maniera de pastrare individuala a alimentelor in stare adecvata. Arctic AK1M406NFS+ a rezolvat aceasta problema prin intermediul sistemului Air Flow Dual Tech, aerul circuland in mai multe sensuri fara a se amesteca mirosul alimentelor. Atat in cadrul frigiderului cat si in cadrul congelatorului, curentii de aer sunt vesnic prezenti si garanteaza o prospetime aparte pentru alimentele voastre.

fresh max 0Consumati anumite alimente care sunt predispuse unui proces de perisabilitate daca nu sunt consumate intr-un anumit timp? Nu ar trebui sa va faceti probleme in privinta depozitarii acestora in frigider sau chiar in congelator, functia Fresh Max 0°C fiind inglobata de anumite compartimente care regleaza temperatura la o valoare constanta. Carnea, lactatele sau alte alimente mult mai fragile pot fi pastrate la temperatura dorita in vederea unei rezistente sporite in timp.

Ceea ce ne-a mai placut in ceea ce priveste combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+ a fost distributia si mai ales calitatea rafturilor din cadrul frigiderului. Nu doar ca avem parte de rafturi confectionate dintr-o sticla foarte rezistenta acestea au capacitatea scrisa in cartea tehnica de a sustine pana la 20 de kilograme, greutate individuala. In plus, rafturile sunt ajustabile si doua dintre acestea reusesc sa conduca agentul de racire pentru o pastrare la o temperatura ceva mai joasa a alimentelor depozitate in zonele respective.

Caracteristici

Asa cum bine stiti, Arctic AK1M406NFS+ este incadrata cu succes in randul combinelor frigorifice de dimensiuni generoase, inaltimea de aproximativ 2 m asigurand producatorului o flexibilitate desavarsita in ceea ce priveste distribuirea volumului total. Conform producatorului, acest model are o capacitate de peste 350 de litri si clasa energetica A+ pentru ambele compartimente: frigider si congelator.

Combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+ imaginea 2Functia No Frost, o optiune pe care tot mai multi utilizatori o tintesc atunci cand doresc sa achizitioneze o combina frigorifica, este prezenta in dublu rol pentru a asigura confortul in ambele compartimente. De precizat este volumul net al frigiderului, un frigider atat de mare incat se poate compara oricand cu o combina frigorifica ceva mai mica, volumul sau de peste 257 de litri fiind extrem de generos.

Dincolo de acesti 257 de litri compartimentati cu grija in zona superioara a combinei frigorifice, modelul mai dispune de alti 99 de litri care servesc zonei de congelare, in total reiesind acea capacitate prin intermediul careia Arctic AK1M406NFS+ a fost incadrata cu succes in randul combinelor frigorifice premium.

Frigiderul, pe langa volumul amintit anterior, are o caracteristica de apreciat care se traduce prin numarul ridicat de rafturi. Dispune de patru rafturi clasice cu inaltime ajustabila dar si de un compartiment special amenajat pentru depozitarea fructelor si a legumelor, toate materialele folosite la interior fiind de calitate superioara: sticla in cazul rafturilor si plastic rezistent in cazul compartimentului aditional.

Congelatorul nu putem spune ca impresioneaza in vreun fel insa nici cerintele nu sunt foarte ridicate cand discutam despre o combina frigorifica. Este de apreciat efortul celor de la Arctic pentru a oferi un congelator cel putin decent si au reusit, cei 99 de litri asigurand o capacitate de congelare de 5kg/h repartizata in numai putin de trei compartimente cu dimensiune fixa.

Design, functii si accesorii

Combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+ imaginea 3Avand un design clasic am putea spune, Arctic AK1M406NFS+ nu impresioneaza prin rafinamentul zonelor exterioare. Noi am hotarat sa ii acordam o nota foarte buna prin prisma dimensiunilor generoase si a formei compacte care imprima senzatia de rezistenta. Usile de natura reversibila se deschid la dreapta si dispun de manere verticale ce par destul de rezistente.

Noi am punctat in randurile anterioare doua dintre cele mai importante functii: Air Flow Dual Tech si Fresh Max 0°C, Arctic fiind oarecum conservatoare in ceea ce priveste incarcarea acestui model cu alte optiuni avangardiste. Din acest punct de vedere, combina frigorifica Arctic AK1M406NFS+ poate fi catalogata drept una standard, minimalista dar foarte solida.

Ce accesorii primiti la achizitionarea unei combine frigorifice Arctic AK1M406NFS+? Conform producatorului si magazinelor de profil care o comercializeaza, singurele accesorii incluse in pachet sunt cele doua suporturi, pentru sticle si pentru oua, cat si o tava pentru gheata pe care o recomandam datorita formei permisive.

Concluzie si pret

Desi nu surprinde prin functii de top, Arctic AK1M406NFS+ are avantajul dimensiunilor ridicate si a volumului destul de mare care permite o pastrare a unor cantitati semnificative de alimente si bauturi. Consumul de energie scazut dar si flexibilitatea frigiderului reprezinta principalele puncte forte ale acestei combine frigorifice, pretul completand o lista de argumente care va pot acutiza decizia de achizitie.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button