Espressoare si cafetiere

Cafetiera Electrolux EKF7800 – review complet

Cuprins

Vin in intampinarea iubitorilor de cafea prin prezentarea unui produs de top de la Electrolux si anume cafetiera EKF7800.
Electrolux EKF7800 nu este o simpla cafetiera. Aceasta incorporeaza functii importante, are o putere de 1080 W ce o face mai rapida ca oricare alta in prepararea cafelei, un design inovativ si poate cel mai important, are filtru permanent, nefiind astfel nevoie de cheltuieli regulate pentru schimbarea filtrelor.

Design si dimensiuni

Deisgnul cafetierei Electrolux EKF7800 este cu adevarat inovativ. Panoul de control mare si elegant situat in partea de jos, colturile rotunjite si forma asimetrica a aparatului ofera acestuia un aspect modern si ”tehnologic” menit sa se integreze perfect in orice spatiu de bucatarie.
Culoarea aleasa de cei de la Electrolux pentru cafetiera a fost inoxul cu mici insertii de negru lucios la interior si la manerul vasului.
Vasul este din sticla si are gradatii. Gradatiile vasului vor fi extrem utile atunci cand se doreste prepararea unei anumite cantitati de cafea.

Rezervorul de apa al cafetierei este situat in spate si este detasabil. Detasabilitatea acestuia permite umplerea direct de la robinet si curatarea usoara. Rezervorul este transparent iar materialul de constructie ales este plasticul.
Dupa cum spuneam mai sus, mare parte din impactul vizual al cafetierei este data de panoul de control. Acesta are afisaj LCD mare cu tehnologie HighContrast si lumina de fundal albastra. Ecranul LCD este inconjurat de 4 taste pentru comenzi si setari.

Cafetiera Electrolux EKF7800 este dotata si cu un compartiment de stocare al cablului pentru astfel incat acesta sa nu ocupe inutil spatiu pe blatul de bucatarie atunci cand aparatul este oprit.
Greutatea intregului pachet cu tot cu accesorii este de 2.96 kg.

Specificatii tehnice

Un mare plus al cafetierei Electrolux EKF7800 este ca dispune de filtru de apa PureAdvantage. Acesta va filtra apa, oferind astfel un gust mult mai bun cafelei.
Puterea cafetierei este una destul de mare, 1080 W iar rezervorul detasabil are capacitatea de 1.6 litri.
Cafetiera Electrolux EKF7800 este capabila sa preparare pana la 12 cesti de cafea intr-un singur ciclu.

Manualul de utilizare al produsului cu specificatii tehnice complete poate fi descarcat de AICI.

[offer_product]

Functii

Facand parte din colectia Expressionist a producatorului Electrolux, modelul EKF7800 vine cu functii de selectare a aromei si tariei. Astfel fiecare isi poate prepara cafeaua dupa bunul gust.
AromaStrength ajusteaza intensitatea cafelei in mod faci printr-o simpla apasare de buton. Fie ca se doreste prepararea unui expresso cu aroma puternica sau a unei cafele mai lungi americane cu tarie mai slaba, AromaStrength este acolo la nevoie. Cand se apasa butonul pentru expresare, se va folosi o temperatura intre 93 si 96 grade celsius astfel incat cafeaua rezultata sa aiba gustul, concetratia si aroma specifice unui expresso.

Functia AUTO-START permite programarea intarziata a cafetierei cu un delay de pana la 24 ore. Astfel in fiecare dimineata bucataria va fi invaluita intr-o aroma de cafea proaspat preparata.
Exista si o functie de pastrare a cafelei calde, reglabila pe 3 nivele: scazut, mediu si inalt. Astfel indiferent ca se doreste consumarea cafelei imediat sau ceva mai tarziu, aceasta va ramane calda.

Pentru un consum de energie mai mic, exista functia de oprire automata. Astfel, cafetiera EKF7800 va dezactiva automat display-ul dupa 5 minute de inactivitate iar dupa alte 35 de minute aparatul se va opri in totalitate.

Durata de viata a cafetierei este foarte mare datorita functiei de autocuratare. Folosita periodic, aceasta va curata depunerile de calcar din sistem printr-o simpla apasare de buton.
Pentru filtrul de apa, exista un indicator de inlocuire. Cafetiera va sti in permanenta cand timp ramane pana cand inlocuirea filtrului este necesara, si va afisa acest lucru pe display printr-o apasare de buton.

Concluzie si pret

Desi este un produs de top, Cafetiera Electrolux EKF7800 are totusi un pret competitiv. Pachetul Electrolux EKF7800 contine si 2 filtre de apa drept accesorii.
Recomand fara rezerve achizitia acestei cafetiere! Puteti plasa o comanda pe pagina de AICI.

Articole asemănătoare

Un comentariu

  1. Sub asteptari, gustul cafelei este denaturat. Initial am crezut ca se va imbunatati calitatea dar din pacate si dupa 10 zile de utilizare zilnica nu s-a intamplat acest lucru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button