Aparate de incalzire

Centrala termica Immergas Eolo Star 3E 24 – eficienta si fiabilitate

Cuprins

Immergas este unul dintre liderii pietei dedicate centralelor termice de perete cu gaz, compania cu origini in nordul Italiei avand o experienta de peste 50 de ani in fabricarea si distributia acestor produse la nivel mondial. Immergas Eolo Star 3E 24 este o centrala termica murala de tip conventional cu o capacitate de 24kW, utilizarea acestui model fiind recomandata pentru incaperile sau locuintele de dimensiuni mici sau medii.

De ce sa alegeti un produs marca Immergas? Producatorul italian este renumit la nivel mondial pentru calitatea centralelor fabricate, in cei aproximativ 50 de ani de activitate reusind sa conceapa propria linie de dezvoltare a aparaturii de acest gen. Componentele de calitate, inovatiile tehnologice si serviciile premium puse la dispozitia clientilor sai au facut din Immergas un nume important al domeniului, centrala Eolo Star 3E 24 fiind considerata una dintre cele mai fiabile arhitecturi ale momentului.

Immergas Eolo Star 3E 24 nu este o simpla centrala termica, acest model este ideal pentru persoanele care cauta un produs fiabil si versatil, in paralel cu incalzirea locuintei producandu-se si incalzirea apei menajere. Avand o capacitate de incalzire foarte ridicata, centrala termica Eolo Star 3E 24 are capacitatea de a furniza o cantitate de apa calda destul de generoasa in orice moment al zilei.

Un alt plus al acestei centrale termice murale este capacitatea sa de a se autosustine din punct de vedere energetic, cel putin daca ne raportam la apa menajera. Sistemul sau a fost dezvoltat si pentru un uz ecologic, alaturi de panourile solare dedicate apei menajere. Va doriti un flux constant de apa calda fara niciun cost? Este posibil daca veti adapta circuitul de apa menajera implementand, alaturi de centrala termica Immergas Eolo Star 3E 24, un sistem de panouri solare.

Caracteristici generale

Immergas Eolo Star 3E 24 este un model de centrala termica alimentata cu gaz metan, probabil cel mai la indemana tip de carburant disponibil in acest moment. Fata de o centrala termica pe curent electric sau pe combustibil solid, o centrala termica pe gaz este una cu un randament sporit, astfel de produse ramanand in topul preferintelor datorita raportului excelent intre consum si caldura degajata.

Incadrata fara ezitari in randul centralelor termice conventionale, dedicate uzului casnic mai degraba, modelul Eolo Star 3E este unul cu montaj mural, de aici si denumirea de centrala termica murala.

Cei doi indici ai puterii sunt definiti foarte bine de catre producator,intre puterea termica nominala si cea utila nefiind discrepante foarte mari. Astfel, in fisa tehnica a produsului veti regasi o valoare cuprinsa in intervalul 11.5 – 23.8 kW pentru puterea termica nominala, in timp ce puterea termica utila este incadrata in intervalul 7.6 – 25.5 kW.

Nu incape indoiala in privinta tirajului, ca majoritatea centralelor termice murale fiind vorba despre unul de tip fortat. Imprimarea unui tiraj fortat ajuta si la dobandirea unor performante mult mai avansate, amanunt care ajuta centrala termica sa ajunga cu usurinta la temperaturile prestabilite cu ajutorul panoului de comanda.

Immergas Eolo Star 3E 24 1Panoul de comanda amintit nu este unul clasic, de natura mecanica, Immergas dorind sa va ajute implementand un afisaj de tip electronic. Exista un display de dimensiuni scazute dar care prezinta informatiile de interes precum cotele de functionare, temperatura agentului de incalzire sau cea a mediului inconjurator precum si potentialele erori de functionare, acest aspect facilitand o depanare mult mai rapida.

In cazul oricarei centrale termice conteaza foarte mult randamentul, un procent ridicat garantand intr-o anumita privinta capacitatea de functionare. Procentual, randamentul centralei termice murale Immergas Eolo Star 3E 24 este de 93.4%, unul apropiat de valorile maxime oferite de centralele de acest gen.

Ce spatiu poate incalzi o centrala termica Immergas Eolo Star 3E 24? Conform producatorului, facand rabat de la fenomenele meteorologice severe care pot influenta capacitatea de functionare normala, aceasta centrala termica murala poate incalzi un spatiu total de pana la 150 de metri patrati.

[quick_offer]

Functii, eficienta si siguranta de exploatare

O centrala termica eficienta nu echivaleaza cu un numar ridicat de functionalitati suplimentare, este foarte important sa privim dincolo de aceasta bariera si sa intelegem pe deplin care este utilitatea unui astfel de ansamblu in propria locuinta. Este important randamentul iar Immergas Eolo Star 3E 24 este una dintre centralele termice murale cu adevarat performante.

La interior regasim o pompa de apa care ajuta la functionarea intregului ansamblu, cele trei turatii liniare garantand un flux constant de agent termic. Pe langa pompa de apa, vasul de expansiune a fost ales in vederea inglobarii unei cantitati suficiente de apa, cei 6 litri demonstrandu-si utilitatea in momentul in care se necesita atat alimentarea caloriferelor cat si mentinerea la cote optime a uzului de apa menajera.

In cazul debitului de apa, valoarea maxima enuntata de Immergas se anunta a fi de 11 litri pentru fiecare minut de functionare. Cantitatea de apa calda oferita uzului menajer sau incalzirii caloriferelor este una destul de ridicata daca ne raportam la dimensiunile acestei centrale termice.

In vederea functionarii optime, se foloseste un kit de evacuare al gazelor de dimensiuni standard, 60/100, cat si un ventilator care faciliteaza mentinerea unei temperaturi constante la nivelul ansamblului. Ansamblul dedicat ventilarii are o turatie fixa si genereaza in mod constant un flux de aer rece.

Eficienta acestei centrale termice este demonstrata prin intermediul cifrelor, in cazul combustiei existand un procent de 90.2%, detaliu care incadreaza aceasta unitate in randul centralelor termice cu clasa de eficienta 3 stele. Detaliul care surprinde placut si demonstreaza inca o data calitatea fiecarei centrale termice Immergas este protectia la temperaturi scazute, pericolul ca activitatea sa fie blocata de un potential inghet fiind indepartat in totalitate.

Specificatii tehnice

Immergas Eolo Star 3E 24 2Dimensional, Immergas Eolo Star 3E 24 este o centrala termica utila oricarui tip de uz, greutatea de doar 30 de kilograme facilitand montajul pe peretele apartamentului, casei sau biroului dumneavoastra. Are o latime de doar 44 cm, o adancime de 25 cm si o inaltime de 75 cm, alimentarea fiind posibila fara niciun fel de problema la o priza conventionala, cu o tensiune de 220 V.

Circuitul de incalzire este unul clasic, temperatura la care se poate ajunge in oricare dintre punctele masurate fiind incadrata intre 35 si 90 de grade Celsius. Pe langa acest detaliu, exista si o protectie electrica avansata care a permis incadrarea centralei termice Immergas Eolo Star 3E 24 in clasa X4D, una extrem de sigura de altfel.

Va ganditi la posibilitatea obtinerii unui debit ridicat? Immergas Eolo Star 3E 24 este o alegere inspirata, fisa tehnica punctand un debit minim de 1.98 litri/minut. Totodata, exista si un racord care garanteaza propagarea apei tur-retur, dimensiunea sa fiind de 3/4.

Concluzie

Daca scopul vostru este sa va montati o centrala termica murala de capacitate medie cu un mod de lucru mai degraba automat, Immergas Eolo Star 3E 24 poate reprezenta o solutie de luat in calcul. Are un consum scazut raportat la randament, forma si dimensiunile ii permit montajul pe un perete, in timp ce garantia extinsa oferita de Immergas consolideaza siguranta si confortul vostru pe termen lung.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button