Masini de spalat rufe

Cum sa folosesti eficient masina de spalat rufe

Masini de spalat rufeCum folosesti eficient masina de spalat rufe cu incarcare frontala? Pentru a beneficia la maxim de capabilitatile si performantele unei masini de spalat moderne, am adunat pentru tine cateva sfaturi esentiale care te vor ajuta.

Foloseste un detergent cu eficienta ridicata
Detergentii cu eficienta ridicata sunt proiectati special pentru a fi folositi in masinile de spalat rufe moderne. Producatorii recomanda folosirea acestor detergenti in masinile de spalat deoarece sunt mai concentrati si produc mai putina spuma.

Lasa usa deschisa atunci cand nu folosesti masina
Masinile de spalt pot produce mirosuri neplacute in timp. Acestea sunt in general rezultatul formarii de mucegai in garniturile de etansare ale usii cuvei de spalare. Daca lasi usa deschisa dupa folosire, acestea de vor usca repede si complet si in acest fel formarea mucegaiului urat mirositor este prevenita eficient. Daca pastrarea usii deschise nu rezolva problema mirosurilor neplacute, s-ar putea sa fie si alte surse in interiorul masinii de spalat.

Foloseste programul de curatare al masinii in mod regulat
Programe masina de spalat rufeUtilizeaza programul de curatare al masinii de spalat rufe conform specificatiilor producatorului pentru a preveni problemele cauzate de mucegai. Exista pe piata si solutii speciale care se pot adauga la spalare pentru a preveni formarea de mucegai si ciuperci pe instalatia interioara a masinii de spalat rufe.

Lasa sertarul de detergent deschis cand nu folosesti masina
La fel ca si in cazul cuvei, este bine sa lasi sertarul pentru detergent deschis intre spalari pentru a permite uscarea rapida a acestuia si a impiedica formarea mucegaiului sau ciupercilor urat mirositoare.

Foloseste din cand in cand spalarea cu apa fierbinte
Spalarea la temperaturi scazute este foarte eficienta cand vine vorba de economisirea energiei, dar poate contribui la adunarea de reziduri nedorite in instalatia masinii de spalat. Un ciclu de spalare cu apa fierbinte folosit din cand in cand va curata mult mai eficient depunerile de detergent sau murdarie din interiorul masinii de spalat.

Inspecteaza cu atentie cuva dupa fiecare spalare
Datorita vitezelor de centrifugare mari folosite de masinile de spalat eficiente, anumite articole mici de imbracaminte, cum ar fi sosetele, pot ramane lipite de cuva masinii de spalat. Masina de spalat trebuie golita complet dupa fiecare spalare. Daca neglijezi acest pas ai pe cap o noua sursa de mucegai si vei avea si o soseta urat mirositoare.

 

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button