Masini de spalat rufe

Review masina de spalat rufe Inverter Electrolux EWF1408WDL

Cuprins

Va prezint masina de spalat rufe Electrolux EWF1408WDL, o masina ce imbina perfcet un aspect retro cu tehnologia de ultima ora. Aceasta are niste caracteristici mai mult decat interesante precum motorul de tip invertor, 1400 rotatii pe minut, o capacitate maxima de incarcare de 10 kg sau clasa energetica A+++.

Design si dimensiuni

Dupa cum spuneam in introducere, Electrolux EWF1408WDL este o masina de spalat rufe cu design retro, patratoasa la prima vedere datorita unghiurilor drepte. Inginerii de design de la Electrolux au facut o treaba foarte buna imbinand excelent formele si culorile modelului EWF1408WDL.
La o prima privire, primul lucru ce iese in evidenta este hubloul cu geam de dimensiuni destul de mari al masinii. Un lucru bun, ce ajuta atat designul cat si functionalitatea facand ca incarcarea masinii sa fie usoara.
Masina de spalat rufe Electrolux EWF1408WDL este de culoare alba cu insertii de gri deschis si inox pe alocuri. Hubloul are atat circumferinta interioara cat si cea exterioara din inox, iar partea frontala a acestuia este de un gri deschis foarte frumos.
Partea superioara este si ea colorata cu gri-ul prezent pe hublou, acesta inconjurand ecranul de tip LCD si panoul de control situat in partea dreapta. Acesta prezinta cateva functii si butoane pentru programare, pe un fond negru lucios.
In partea superioara stanga la acelasi nivel cu panoul de control sta asezat sertarasul pentru detergent si balsam.
Masina de spalat are dimensiuni ceva mai generoase decat alte modele si acest lucru se observa imediat. Dimensiunile sale sunt 85 x 60 x 60.5 cm in inaltime, latime si respectiv adancime.
Cuva este construita din carboran iar tamburul din otel inoxidabil, materiale ce ofera masinii rezistenta in timp si o durata lunga de viata.

Cuva mare 10 kilogramePrograme si functii

Masina de spalat rufe Electrolux EWF1408WDL are pregatite programe de spalare foarte interesante si anume: program pentru bumbac, blugi, lana, sintetice, program pentru consum redus de energie, program delicate, program Sport si abur pentru sintetice si pentru improspatare.
Programele interesante din punctul meu de vedere sunt cele de abur. Cu ajutorul programului cu abur, masina de spalat EWF1408WDL improspateaza si elmina cutele din rufele delicate, pregatindu-le astfel pentru a fi calcate. Eventualele mirosuri neplacute vor fi deasemenea inlaturate definitiv dupa functionarea programului cu abur.
Dintre functii putem aminti ca fiind mai importante in primul rand pe cele de siguranta impotriva copiilor si inundatiilor, functia de programare intarziata, sistemul de echilibrare al incarcaturii, functia Fuzzy Logic, MyFavouritePlus si lumina interioara.
Functia de programare intarziata permite programarea spalarii dupa un program prestabilit sau la o ora prestabilita. Aceasta functie este utila in mod special pentru cei care au un tarif preferential dupa orar oferit de furnizorul de energie.
MyFavouritePlus este o alta functie inovatoare ce invata obiceiurile utilizatorului pentru a-i veni acestuia in ajutor. Astfel daca un program este folosit des, masina va “invata” acest lucru astfel spalarile ce urmeaza acesta va putea fi pornit printr-o simpla apasare de buton.
Alt lucru interesant este capacitatea masinii de spalat de a calcula cantitatea de detergent necesara in functie de incarcatura de la fiecare spalare, optimizand astfel la maximum managementul resurselor.

Click aici pentru specificatii tehnice complete si pret

Specificatii tehnice

Dupa cum am mentionat si mai sus, masina de spalat rufe EWF1408WDL de la Electrolux este inclusa in clasa energetica A+++, cea mai inalta clasificare energetica din europa. Cu toate acestea trebuie sa stiti ca modelul EWF1408WDL consuma cu pana la 20% mai putin curent electric decat alte masini de spalat din clasa energetica A+++. Acest lucru se intampla datorita tehnologiilor integrate care reduc consumul in functie de incarcatura fiecarei spalari.
Consumul standard al masinii este de 1.13 kw pe ora.
Modelul EWF1408WDL are o viteza de centrifugare de 1400 de rotatii pe minut, fiind inclus in clasa de eficienta la centrifugare B, in timp ce clasa de eficienta la spalare este A.
Capacitatea maxima de incarcare este de 10 kg, iar aceasta se fac prin partea frontala.
Motorul cu inverter functioneaza la parametri ai zgomotului destul de scazuti, 76 decibeli la centrifugare si 51 decibeli la spalare.
Producatorul aproximeaza un consum mediu anual de 11999 litri de apa pentru masina de spalat EWF1408WDL.

Concluzie

Datorita capacitatii mare de incarcare, masina de spalat Electrolux EWF1408WDL ar putea fi categorisita drept un electrocasnic ce se adreseaza mai mult posesorilor de restaurante sau hoteluri, insa consider ca o familie numeroasa ar putea beneficia la fel de pe bine de pe urma sa.
Vedeti pretul masinii de spalat rufe Electrolux EWF1408WDL si specificatiile sale complete AICI.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button