Aparate frigorifice

Lada frigorifica Arctic O29+ – review complet

Cuprins

Lada frigorifica Arctic O29+ este un model recent lansat pe piata din Romania cat si pe cea internationala, producatorul cu origini in municipiul Gaesti dorind sa aduca in prim plan un raport calitate/pret cat mai apropiat de cerintele si posibilitatile targetului romanesc. Cand vine vorba de aparatura frigorifica, Arctic reprezinta fara doar si poate o optiune de luat in calcul si nu doar pentru ca este un producator autohton ci datorita unui singur aspect: produsele oferite sunt de o calitate incontestabila.

Calitate? Fara doar si poate, lada frigorifica Arctic O29+ indeplinind toate doleantele unui client prin intermediul caracteristicilor sale tehnice de varf. Despre datele tehnice efective vom discuta putin mai tarziu, intr-o prima faza vom traduce in detalii fiecare functionalitate si inovatie adusa in prim plan de catrei cei de la Arctic. Inovatia din domeniul frigorific este evidenta si are la baza ani de studii si cercetare, inginerii din fabricile Arctic mizand pe cateva functii proprii adaptate la standardele curente.

Inovatiile Arctic aduse lazii frigorifice O29+

Privita din exterior, Arctic O29+ pare o lada frigorifica minimalista insa realitatea este oarecum diferita, functionalitatile sale fiind omniprezente. Distingem un panou de comanda prin intermediul caruia se controleaza in intregime functiile acestei lazi frigorifice. Functionarea nu a fost niciodata mai simpla, acest panou permitand reglarea temperaturii si a celorlaltor factori de utilizare, in timp ce indicatorii electronici va tine la curent cu performantele de natura tehnica.

Arctic O29+ este o lada frigorifica cat se poate de minimalista, echipata cu o serie de optiuni care va vor incanta simturile. Dispune de un sistem ce reuseste sa va avertizeze in momentul in care usa ramane deschisa. Daca intervalul de timp depaseste un minut, intra in vigoare declansatorul alarmei care va avertizeaza in privinta neinchiderii corecte sau a deschiderii partiale/totale de la ultima utilizare.

O lada frigorifica extrem de economica

Unul dintre criteriile esentiale in momentul achizitionarii unei lazi frigorifice se rezuma la indeplinirea unor standarde energetice cat mai inalte, amanunt care se traduce printr-un consum cat mai scazut. Sistemul de iluminare performant este un prim elemente pe care lada frigorifica Arctic O29+ il aduce in prim plan, un ansamblu pe baza de lampa ergonomica ce ajuta la dobandirea unui consum energetic alocat iluminarii interioare mult mai scazut.

Raportandu-ne la functionarea propriu-zisa, Arctic O29+ este o lada frigorifica economica, acest aspect fiind dovedit din punct de vedere tehnic. Un prim criteriu de baza este clasa de functionare cunoscuta drept clasa de clima, un parametru ce se refera la temperatura mediului de functionare. Modelul O29+ propus de Arctic nu se vede in postura de a deveni un ansamblu care sa consume o cantitate ridicata de energie electrica pentru ca dispune de o structura solida care aduce o optimizare a performantelor si a consumului.

Lada frigorifica Arctic O29+ consumStim foarte bine care este efectul clasei energetice asupra consumului oricarui produs electronic sau electrocasnic, in cazul acestei lazi frigorifice discutandu-se de o nota foarte buna. Arctic O29+ este un model echipat cu clasa energetica A+, o lada frigorifica foarte eficienta care, in pofida capacitatii sale ridicate de racire si congelare, cu greu atinge un consum mediu anual de 265 kWh.

Utilizare facila si posibilitate de reciclare

Ne-a surprins placut sa vedem cum Arctic atribuie modelului O29+ un sistem de dezghetare a congelatorului manual dar usor de efectuat, aspect important pentru orice lada frigorifica. In cazul acestui produs, exista un mod de dezghetare manuala care se bazeaza pe modul offline de utilizare, in pauzele de functionare utilizatorul avand posibilitatea sa decongeleze intregul ansamblu. Pe de alta parte, nu exista un mod de dezghetare automata, astfel ca va fi nevoie sa interveniti manual deconectand lada frigorifica de la sursa de alimentare.

De asemenea, in manualul de utilizare veti regasi informatii despre stratul maxim de gheata admis in camera de racire precum si in cea de congelare. Astfel, odata atins acest prag, va fi necesar sa actionati dezghetarea manuala din cele doua compartimente indepartand gheata acumulata.

La baza functionarii acestei lazi frigorifice sta un singur compresor, un aspect normal pe care Arctic il garanteaza pentru majoritatea produselor sale. Putem spune ca un bun procent al lazilor frigorifice functioneza in baza unui singur compresor, Arctic O29+ asigurand acelasi lucru datorita singurului sau compartiment disponibil si anume cel de congelare.

Cand vine vorba despre reciclarea produselor electrocasnice, Arctic duce o lupta asidua impotriva depozitarii inadecvate a aparatelor sale. Arctic O29+ este o lada frigorifica despre care se spune ca poate fi reciclata in spatii amenajate, centrele de colectare fiind disponibile in vederea receptionarii produsului vostru dupa ce acesta devine inutilizabil.

Caracteristici generale

Din punctul nostru de vedere, Arctic O29+ este o lada frigorifica de dimensiuni medii, detaliu conturat in primul rand datorita capacitatii de stocare a alimentelor. Exista un volum total de 288 de litri ce este distribuit exclusiv compartimentului de congelare, singurul de altfel. La nivelul dotarilor de baza, exista iluminare pe baza de lampa, o yala dispusa pe manerul de actionare al capacului, numai putin de trei cosuri confectionate din sarma de calitate precum si o tavita de separare a spatiului.

Zona de congelare a lazii frigorifice Arctic O29+ atrage atentia datorita spatiului foarte bine delimitat cat si a volumului destul de ridicat. Exista posibilitatea decongelarii manuale cat si automate, odata atins pragul de congelare activandu-se modulul specific. La capitolul performanta, congelatorul are o capacitate de congelare care atinge cu usurinta 17 kg/zi.

Design si alte detalii

Lada frigorifica Arctic O29+2Arctic O29+ este disponibila intr-o singura culoare, una clasica de altfel: alb. La fel ca si alte lazi frigorifice din aceasta serie, deschiderea este una verticala, manerul fiind incorporat. Dimensiunile sunt medii, 86 x 128.5 x 72.5, aceste cote neimpunand amenajarea unui spatiu special in vederea depozitarii.

La interior, sistemul de iluminare este performant si in acelasi timp economic, la acest detaliu adaugandu-se o flexibilitate aparte a termostatului care permite reglarea cu lejeritate a parametrilor termici de functionare.

Asa cum aminteam anterior, Arctic O29+ este o lada frigorifica ce dispune de un singur compresor insa unul puternic, functionarea aparatului bazandu-se pe un agent de racire de tip R600a. Ce ne-a atras atentia in mod deosebit a fost autonomia foarte ridicata, aceasta lada frigorifica avand capacitatea de a functiona fara alimentare cu energie electrica aproape trei zile.

Concluzie

Obisnuindu-ne cu raport calitate/pret impecabil, Arctic, prin intermediu lazii frigorifice O29+, nu se abate de la aceasta regula si se impune intr-o categorie de produse extrem de apreciate de publicul larg. Modelul prezentat are avantajul unei autonomii foarte mari cat si a unei utilizari economice, amanunt care atrage de la sine un potential ridicat ce se traduce printr-o putere de congelare foarte buna.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button