Aparate de incalzire

Review centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium Evo 24

Cuprins

Ariston Clas Premium Evo 24 face parte din gama premium de centrale termice murale in condensare, un produs pe care compania italiana il propune pietei din Romania intr-un format extrem de atractiv, atat ca forma cat si ca nivel ak performantelor. Confortul din propria locuinta ne preocupa, la fel cum conducatorii companiei Ariston sunt preocupati ca fiecare client sa se bucure de liniste si caldura in caminul sau.

Clas Premium Evo este o evolutie evidenta, fiecare centrala in condensare ingloband o tehnologie noua menita sa aduca un plus de confort in urma oricarei utilizari. Utilizand energie oferita de gazele de ardere, centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium Evo 24 are capacitatea de a diminua numarul noxelor eliminate crescand, in acelasi timp, randamentul.

Design italian conceput de experienta unor specialisti in domeniul termic

Primul evidentiat este designul, criteriu omis de foarte multi dintre cei care cumpara o centrala termica. Ariston nu este un simplu producator de centrale termice, dorinta inginerilor companiei fiind de a realiza ansamble de calitate pastrand acelasi design unic brevetat de Aristide Merloni, fondatorul de drept al acestui gigant din domeniul termic.

Tot la capitolul design putem include dimensiunile extrem de scazute, centrala termica murala in condensare Ariston Clas Premium Evo 24 fiind definita ca un ansamblu de tip “S size”. Compacta, atractiva si inovativa, aceasta centrala termica se adapteaza perfect oricarui decor si poate fi privita ca o alta piesa de mobilier ce va fi adaugata actualului design conceput.

Utilizare eficienta, facila si ecologica

Eficienta este una dintre principalele proprietati ale acestei centrale, coeficientul performantelor termice fiind unul foarte ridicat. Exista un mod de functionare automat care ajuta la setarea corecta a parametrilor astfel incat consumul sa fie unul foarte redus, chiar si in conditii de temperaturi foarte scazute.

Cum se traduce cel mai bine o centrala eficienta raportata la fondurile noastre? Se poate spune ca Ariston Clas Premium Evo 24 este una dintre cele mai economice centrale termice murale in condensare, un ansamblu gandit cu migala pentru a va garanta confortul solicitat cu o investitie minima.

Utilizarea unei astfel de centrale termice se face foarte rapid prin intermediul unui afisaj de tip LED care prezinta in mod detaliat toate coordonatele de functionare. In plus, exista chiar si un mod care poarta numele de “Super Silent”, odata activat facilitand functionarea fara un nivel de zgomot foarte ridicat.

Va doriti o centrala termica ecologica? Ariston Clas Premium Evo 24 poate fi catalogata drept o solutie de luat in calcul, nivelul noxelor eliminate fiind de-a dreptul scazut. Daca mai luam in calcul si posibilitatea interconectarii cu un ansamblu de panouri fotovoltaice, incalzirea apei menajere sau chiar a caloriferelor devine o activitate fara consum de energie cat si fara eliminare de noxe.

Caracteristici generale

Ariston Clas Premium Evo 24 1Ariston Clas Premium Evo 24 este o centrala termica in condensare care beneficiaza de un montaj mural, puterea efectiva fiind de aproximativ 24 kW. In realitate, exista numai putin de doua tipuri de puteri expuse si in cartea tehnica a acestui model. Una dintre ele poarta numele de putere termica nominala, in cazul modelului Clas Premium Evo 24 avand o valoare cuprinsa intre 5.5 si 22 de kW, in timp ce o a doua valoare poarta numele de putere termica utila si se incadreaza in intervalul 5.5-25 kw.

Functionarea se face exclusiv pe gaz metan, un combustibil destul de raspandit pe teritoriul nostru si unul dintre cele mai bune solutii din punct de vedere al randamentului. Tirajul este fortat si ajuta la obtinerea unui randament de 108%.

Ce inseamna de fapt acest randament de 108%? Cifrele dicteaza de la sine, important fiind ca suprafata incalzita sa fie una cat mai vasta. Conform fisei tehnice, cu ajutorul acestei centrale puteti obtine incalzirea a aproximativ 150 de metri patrati, consumul ajungand la un prag maxim de 2.75 metri cubi de gaz indiferent de modul de functionare setat.

Un adevarat punct forte al acestui model este constituit din panoul de comanda si functionalitatile care pot fi modificate folosind butoanele aferente. Exista un display digital dar si mai multe butoane prin intermediul carora se declanseaza centrala, se creste sau se scade temperatura ambientala, avem posibilitatea de a face trecerea de la modul de vara la cel de iarna cat si sa setam diverse moduri printre care si cel economic, de intretinere.

Functii si exploatare

Functionarea este posibila datorita unei pompe foarte performante, cu trei trepte ce pot realiza un flux constant de apa. In aceste conditii, exista un debit de apa calda care ajunge, conform producatorului, la o valoare de 11.7 litri. Ariston Clas Premium Evo 24 beneficiaza de un raport de modulare de 1:4 fiind una dintre putinele centrale termice in condensare care ating aceasta valoare.

Tot la interior exista un vas de expansiune care are o capacitate maxima de 6.5 litri. Nu se recomanda setarea centralei termice astfel incat nivelul din interiorul vasului de expansiune sa fie mereu la limita superioara, asta pentru a nu periclita valoarea presiunii de la interior, care este stabilizata la 1 bar.

Va ganditi cum reuseste aceasta centrala termica sa isi pastreze temperatura constanta chiar si atunci cand se supraincalzeste? Se pare ca ventilatorul de la interior este unul de mare capacitate, simpla declansare reusind sa coboare la o valoare acceptabila temperatura ansamblului. Ca o ultima componenta expusa de cei de la Ariston, centrala Clas Premium Evo 24 se bucura de un pachet complet, achizitionarea din orice magazin participant incluzand toate uneltele necesare montajului pe perete.

Ariston Clas Premium Evo 24 2O centrala termica murala in condensare trebuie sa fie sigura, tocmai din acest motiv Ariston Clas Premium Evo 24  a fost prevazuta cu protectie antiinghet si o performanta de invidiat in privinta gazelor evacuate, de doar 42.8 kg/h. Ajunse la temperatura de ardere, gazele sunt eliminate la o temperatura de maxim 64 de grade Celsius, toate aceste coordonate incadrand ansamblul in Clasa Nox 5.

Specificatii tehnice

Ariston Clas Premium Evo 24 este un model slim, una dintre cele mai mici centrale in condensare pe care le regasiti in magazinele de profil. Avand o greutate de aproximativ 30 de kilograme, dimensiunile sale sunt standard indiferent de varianta achizitionata: 400 x 315 x 770 (latime, adancime, latime).

Se utilizeaza alimentand-o la reteaua normala de energie electrica, tensiunea necesara declansarii si folosirii la parametrii normali fiind de 230 V. Consumul de energie electrica este si el scazut, de doar 110 W, tot la nivel electric fiind prevazuta cu o clasa de protectie X5D pentru a va feri de evenimente neprevazute.

Circuitul de incalzire este cu adevarat performant si are capacitatea de a pastra agentul termic la temperaturi cuprinse intre 35 si 82 de grade Celsius. In schimb, presiunea se poate adapta in intervalul 1-3 bari, in acest fel putand avea un debit cuprins intre 1.7 si 11.7 litri pe minut.

Concluzie

Ariston este unul dintre protagonistii pietei dedicate centralelor termice murale, acest model in condensare fiind unul de capacitate medie. Ariston Clas Premium Evo 24 poate fi considerata o alternativa ideala pentru o locuinta de dimensiuni mici sau medii, capacitatea sa de incalzire fiind de aproximativ 150 de metri patrati in conditii normale de utilizare.

Puteti afla mai multe detalii si pretul acestui produs cu un click aici >>>

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button